I després

La Generalitat estén les restriccions una setmana més amb canvis substancials en l’esport i el comerç

Les mesures més importants continuaran en peu, però es permetrà la reobertura de centres comercials i establiments de més de 400m². També en sortiran lleugerament beneficiats els gimnasos i les piscines.

Compartiu aquesta història

El govern de la Generalitat prorroga set dies més les restriccions més importants contra la Covid-19 a Catalunya. Després de la valoració del comitè tècnic del Procicat, la conclusió a què ha arribat és que les dades epidemiològiques s’han estancat i és necessari, segons l’executiu català, perllongar el gruix principal de mesures per a evitar que la situació pugui anar a més. Tanmateix, s’han inclòs algunes modificacions que permetran donar aire a l’àmbit comercial —en concret, a centres comercials i establiments de més de 400m²- i a l’esportiu —gimnasos i piscines. Tot plegat entrarà en vigor el dilluns, 1 de març, i s’estarà en peu fins al següent diumenge, 7 de març.

A continuació fem un breu repàs de com queda el context de restriccions.


Novetats

 • Reobertura de centres comercials i establiments de més de 400m². Els centres comercials d’arreu de Catalunya, així com les superfícies de més de 400m², podran tornar a aixecar les persianes després de gairebé dos mesos. L’aforament no podrà superar el 30% del límit estipulat i, com passa amb els comerços no essencials, podran obrir de dilluns a divendres. Per tant, els caps de setmana hauran de romandre tancats. La superfície d’obertura al públic permesa serà de màxim 400m².
  Excepció: Els establiments de restauració dels centres comercials hauran de continuar tancats.
 • Una mica més d’aire a l’activitat esportiva. Els gimnasos podran dur a terme activitats grupals en espais interiors —degudament ventilats- sense el límit actual de 6 participants, però amb un aforament màxim del 30%. A més a més, la capacitat límit de les piscines passarà del 30% actual al 50%.
 • Reactivació de les colònies escolars. Els centres educatius podran incloure pernoctacions en les sortides escolars, com ara per anar a esquiar o de colònies.


El que continua com fins ara

 • Confinament comarcal. La mobilitat és lliure dins de la pròpia comarca de residència. Només se’n pot sortir en casos que ho justifiquin, com ara per motius laborals, urgències sanitàries o tràmits urgents improrrogables.
 • Establiments de restauració amb horaris concrets. Bars i restaurants poden servir esmorzars de 7:30h a 10:30h i dinars de 13:00h a 16:30h. Fora d’aquestes dues franges, els establiments només poden servir menjar per a emportar. L’interior dels locals no pot superar el 30% de la seva capacitat.
 • Comerços no essencials, tancats els caps de setmana. Tots els establiments comercials de serveis i productes que no estiguin considerats de primera necessitat han d’abaixar persianes dissabte i diumenge.
 • Límit de 6 participants en trobades socials. Les reunions i trobades amb amics i familiars segueixen estant limitats a 6 participants, que poden provenir com a molt de dues bombolles de convivència diferents.
 • Toc de queda nocturn. Continua prohibida la mobilitat nocturna, en concret entre les 22:00h de la nit i les 6:00h del matí. Dins d’aquesta franja horària no es pot sortir del domicili particular excepte per a casos justificats.
 • Tancament perimetral de Catalunya. Es manté la prohibició d’entrar i/o sortir de Catalunya si no és per una de les causes que ho permeten.


Accedeix a totes les mesures desglossades

El més llegit

I després