I després

El MES fa una valoració sobre l’aprovació d’una factura del servei de grua municipal en el passat Ple Municipal

Moviment d'Esquerres fa una valoració de l'aporovació d'una factura, en la passada sessió plenaria, referent al servei de grua municipal.

Compartiu aquesta història

Moviment d’Esquerres fa una valoració de l’aprovació d’una factura, en la passada sessió plenaria, referent al servei de grua municipal. Podeu llegir la nota íntegra a continuació.

El frenesí de la grua municipal al mes novembre costarà 12.167 euros.
El cost duplica el que preveu el nou contracte del servei de retirada de vehicles de la via pública

En el ple municipal d’ahir es va aprovar el pagament d’una factura per import de 12.167 Euros corresponents als costos de la grua municipal del passat mes de novembre de 2020. Aquesta factura la va haver d’aprovar el ple ja que els serveis d’intervenció municipal no la van validar per les vies ordinàries (tècnicament un supòsit d’omissió de la funció interventora). En definitiva: la despesa es considera «especial» i el govern es veu obligat a passar-la pel ple si la vol pagar.

Cal assenyalar que en el moment en que es produeix la despesa (novembre 2020) encara estava per adjudicar-se el nou contracte municipal del servei de retirada de vehicles de la via pública. Finalment es va formalitzar aquest 29 de desembre passat.

Un nou contracte que hem d’entendre que ha estat ben dimensionat per les àrees corresponents tant pel que fa a les necessitats del servei com als preus de mercat (després de passar per un concurs públic). El cas és que aquest contracte nou preveu un cost/mes de 6.594,5 euros per un fix de retirada de vehicles de fins a 1000 serveis. Unes dimensions que, si ho comparem amb d’altres contractes semblants a d’altres municipis, semblen raonables.

Però alguna cosa va passar el mes de novembre que pràcticament es va duplicar el que es pot considerar «normal» i, certament, tal i com va ser present en l’opinió pública del nostre municipi, l’activitat frenètica de la grua municipal durant tot aquell temps en que encara no s’havia fet l’adjudicació del nou contracte es pot qualificar de moltes maneres però mai de «raonable».

Sembla clar que els mesos previs a l’adjudicació del nou contracte es va donar «carta blanca» a la grua. La factura d’aquesta decisió la vam haver de pagar entre tots ahir (esperem que no n’arribin més de factures) per no dir que prèviament l’havien pagat molts ciutadans ofesos per l’excés de zel de la grua municipal.

La necessitat del servei de retirada de vehicles no la discutim. Ara bé, sempre ha d’estar guiada pel sentit comú i justament durant els mesos previs a l’adjudicació definitiva del contracte es va viure un misteriós «rampell» que va fer augmentar desmesuradament el nombre de serveis i (pel que fa al mes de novembre) i el cost del que seria raonable pels mateixos.

El més llegit

I després