I després

La Generalitat dóna a conèixer l’ampliació de l’estació marítima de Palamós

Compartiu aquesta història

La Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Ports de la Generalitat, participa a la fira Seatrade Cruise Global 2016 -antiga Cruise Shipping Miami-, amb els ports de Palamós (Baix Empordà), Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià), per a promoure els serveis i l’oferta per a creuers. El fòrum internacional més important de la indústria de creuers se celebra del 14 al 17 de març, a Fort Lauderdale, Florida, (Estats Units).
La fira Seatrade és el punt de trobada de les principals companyies de creuers del món amb els ports, els operadors turístics, els socis i els professionals de la indústria. En aquesta edició els responsables dels ports i les destinacions, els touroperadors i els professionals del sector intercanviaran experiències amb les companyies Carnival, Crystal, Disney, Holland America, Norwegian, Paul Gauguin, Princess, Royal Caribbean, Saga Shipping, Seabourn, Silversea, The World i Windstar.
L’actuació de l’estació marítima del port de Palamós, que va començar les obres al febrer, permetrà acollir els passatgers de creuers que vénen de fora de la zona Schengen. Aquesta condició obre la possibilitat de l’enclavament palamosí a l’embarcament i desembarcament de viatgers, dóna projecció internacional i reforça el sector turístic a la Costa Brava.
Les obres tenen dues fases: l’ampliació de l’edifici i la distribució interna de l’espai. Actualment, s’està duent a terme la fase d’ampliació de l’estació marítima que preveu finalitzar a l’abril, coincidint amb l’inici de la temporada de creuers 2016 a Palamós.
L’ampliació suposa allargar l’edifici fins a assolir 255 metres quadrats de superfície. Així mateix, la façana serà homogènia per a conservar al màxim la distribució original i incorporarà una superfície porxada per a donar aixopluc als passatgers.
Un cop a feta l’ampliació de l’edifici, s’haurà d’executar la fase de distribució de l’interior de l’estació marítima per a encabir la segregació dels controls segons la procedència dels passatgers, i l’espai per als cossos policials que realitzin la vigilància.
L’acció comercial dels ports de Palamós i Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions es farà amb les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Els representants institucionals donaran a conèixer als responsables del sector els tres enclavaments catalans i les principals activitats que poden fer els turistes al territori. Aquestes accions ajudaran a posicionar els tres ports i les seves destinacions en el mapa de creuers, per a fidelitzar companyies i buscar-ne de noves.
Les marques Costa Brava Port i Delta Ebre Port han estat possibles gràcies als acords institucionals per a promoure els tres ports gestionats per la Generalitat amb tràfic de creuers, així com l’ampli ventall d’activitats culturals, històriques, gastronòmiques, esportives i d’oci que s’ofereixen als turistes de creuer.
Així, les institucions compromeses en treballar pel creixement de l’activitat creuerística a la costa catalana són les següents: Ports de la Generalitat; els ajuntaments de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita; els Patronats de Turisme Costa Brava-Girona i Terres de l’Ebre; i les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Tortosa.

El més llegit

I després