El Director General de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i del regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, han visitat les obres d’emergència del port de la ciutat, que es va veure afectat pel temporal Glòria. La inversió prevista pel govern català a la ciutat és d’1,7 milions d’euros.

El port va patir danys estructurals al tram final del dic de recer del costat de la bocana que queda fora de l’àmbit de protecció del dic exempt, amb una pèrdua important dels seus blocs de formigó.
Les actuals obres són en la reposició de blocs de formigó per reparar la part afectada del final del dic de recer i assegurar així la seva estabilitat davant de futurs temporals. En total s’han de construir 284 blocs de formigó de 40 tones per unitat i 140 blocs de 18 tones cadascun.

El director General ha afirmat que aquestes obres “ja no es fan amb la mentalitat de fa 2 o 3 anys. Per nosaltres és una prioritat la lluita contra el canvi climàtic” i es fan “pensant de cara al futur”.

L’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, s’ha mostrat “molt satisfet que la Generalitat s’acosti al territori amb inversions importants”. També ha afirmat que “el temporal Glòria va posar de manifest que calia reforçar alguna de les nostres infraestructures i estic molt content que la Generalitat hagi reaccionat ràpid”.

També s’ha referit a la qüestió del canvi climàtic en el replantejament de les obres a la ciutat, recordant que “hem de tenir present que la natura té el seu espai”. També ha destacat que “sobretot hem de fer les obres amb estructures adequades perquè la gent les gaudeixi i amb la visió que són infraestructures, com ara el port, que han de donar un servei però també han de servir perquè la gent pugui passejar. El tema estètic i el funcional han d’anar de la mà”.

El regidor d’Urbanisme del consistori, Josep Saballs, ha destacat que aquestes obres “són un reforç molt important del dic”. Ha recordat que les feines són “una fabricació in situ i quan avanci més, de cara a l’estiu, veureu una gran grua que es muntarà” i que anirà traslladant els blocs de formigó. “Es preveu un bloc per hora, per tant, en són 10 diaris, que aniran destinats a la punta del moll, per la part externa de la bocana, per si hi tornés a haver un fet imprevist, com va ser el Glòria, poder tenir una certa prevenció i que no tingui tanta afectació en la escullera i el moll”, ha comentat.

Imatge dels blocs de fomigó que s’instal.laran al port de Sant Feliu per reforçar-lo de futurs temporals