I després

La Direcció General de Costes de Madrid no autoritza la plaça del final de l’espigó de Rius i Calvet

Compartiu aquesta història

Continuen endavant les obres de reposició i reforç de l’espigó de Rius i Calvet que va quedar malmès en la seva part final el 21 de gener del 2020 a causa del temporal Gloria.

L’alcalde, Carles Motas, comentava al programa Línia amb l’alcalde de fa unes setmanes, que “es faria la plaça al final de l’espigó cap al costat contrari al que estava”, tot i que les obres van avançant i, ara per ara, la plaça no existeix.

Segons diu, es tenia l’autorització de Costes de Girona, però la Direcció General de Costes de Madrid, no ho autoritza. Motas ho explica.

 

Els desperfectes ocasionats pel fort onatge van fer caure les pedres de l’espigó de Garbí de la façana exterior que dóna visió a l’horitzó tocant a Palm Beach, a més de deixar al descobert els fonaments de la passera.

 

Tal i com explica l’alcalde, en aquestes obres es recuperen les pedres caigudes al fons del mar, se’n posen de noves i es fa la reparació de tota la punta. També es reposa la passera que dóna accés al Club de Mar que va quedar descalçada i les escales de la petita grada d’accés a la platja de Palm Beach.

Per treballar a l’espigó els operaris han creat un passadís de sorra dura, al davant de la grada de Rius i Calvet, per on passen els camions que porten les pedres i es posa una capa de sauló a sobre de l’espigó per no malmetre’l. També hi ha una capa de sorra amb sauló a la platja, al voltant de la grada, que continua per sobre de l’espigó per no causar desperfectes mentre duri l’obra.

Es preveu que les obres finalitzin vora les dates de nadal. Tot i que els tràmits necessaris amb Costes han demorat l’inici dels treballs.

El més llegit

I després