El 19 de febrer el grup de suport de la CUP de Guíxols va organitzar la 3a assemblea oberta del curs polític. El debat va girar al voltant de l’explicació del projecte CUP, dels seus orígens i la seva evolució. Després vaN valorar si ens presentaven a les eleccions o no. En general es va veure com a positiu i important presentar candidatura que pogués aglutinar a les persones que volen un canvi a nivell local i nacional, treballant des de la base i assembleàriament. (11 persones van votar a favor i 2 es van abstenir).
A continuació van debatre si es presentàvem en solitari o bé amb Guíxols des del carrer, es va valorar que el projecte de les CUPs era substancialment diferent quant a mètode democràtic, codi ètic i de programa polític i es va decidir construir una candidatura oberta però pròpia, és a dir en solitari, sense pactes pre-electorals. (El resultat va ser 9 a favor de fer-ho en solitari i 4 abstencions).
Es va parlar del projecte de l’Ateneu la surera i de les jornades que volen fer el dia 11 d’abril i també de la ILP en defensa de l’educació pública.
Va restar parlar de la forma jurídica concreta que adoptaran per presentar-se, assumpte que decidiran aquest dijous 26 de febrer a la 4a assemblea oberta.  Contemplen diverses alternatives com presentar-se com a CUP, com agrupació d’electors amb el suport de la CUP i amb un nom propi, sumant per la CUP.
Divendres també presentaran el sistema de primàries per a les eleccions de les candidatures i organitzaran la jornada programàtica.
Pel que fa a les primàries la proposta es triar les deu primeres persones per un sistema de vot preferencial assignant 10 vots a la persona que es vol que vagi primera, 9 a la segona, 8 a la tercera, 7 a la quarta 6 a la cinquena i així successivament. Tota la gent que vulgui es lliure de proposar-se. També apunten que si hi ha persones que es considera que podrien fer un bon paper i estan disposades també es podeu proposar. A partir de les votacions s’ordenarà la llista. Aquest dimecres s’hauran proposat els noms i a l’assemblea es decidirà la data.
També anuncien que organitzaran unes jornades programàtiques, on partint del programa marc que la CUP  ha elaborat per a les municipals, decidiran col·lectivament els eixos de la seva campanya.