I després

LA COMUNITAT ISLÀMICA DE SFG ES MANIFESTA

Compartiu aquesta història

El Centre Cultural Islàmic de Sant Feliu de Guíxols va convocar el divendres a la tarda una concentració davant de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Persones musulmanes de totes les edats, representants municipals, els caps dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu, el de la Policia Local i representants d’altres associacions, tant de la ciutat com de la comarca, varen mostrar el seu condol i cartells i pancartes amb continguts com “No tinc por”, “No en el meu nom”, “Islam és pau” o “Condemnem el terrorisme, no matis en el meu nom”.

El divendres al matí el portaveu del Centre Cultural Islàmic de Sant Feliu de Guíxols, Mourad Jami parlava pels nostres micròfons sobre les conseqüències que han suposat per a la comunitat que representa uns fets tant greus: “estem molt afectats i preocupats, els terroristes no representen a cap comunitat ni religió per molt que ho proclamin, només es representen a ells mateixos i tenen com a únic objectiu matar al màxim de persones pels seus propis interessos. L’Islam fomenta la pau, no la violència, i el Corà diu clarament que qui mata a una persona mata a la humanitat”.

Li preguntàvem si s’han sentit assenyalats pel fet de ser musulmans: “per desgracia, quan es produeixen fets d’aquesta naturalesa hi ha qui tendeix a generalitzar i fan comentaris fora de lloc o mirades receloses quan, en realitat, nosaltres som doblement víctimes.

Els representants del Centre Cultural Islàmic de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament han anat mantenint contactes fluids, precisament per intermediar i resoldre problemes puntuals que es plantegen a la ciutat, i preguntàvem a Mourad Jami si aquesta relació continua: “sí, hi ha una relació molt fluida amb l’administració i amb la població en general. Els musulmans d’aquí ens sentim ganxons i ciutadans de Sant Feliu i també cal reconèixer que la majoria de la gent sap diferenciar les accions d’aquesta gent del nostre tarannà i sap que no ens representen, malgrat que els terroristes vulguin justificar les seves accions en nom de la nostra religió.

Durant el cap de setmana s’han anat celebrant concentracions de la resta de comunitats de la comarca a les quals representants del Centre Cultural Islàmic de Sant Feliu hi ha enviat representants.

El més llegit

I després