I després

La companyia porto-riquenya Teatro Rodante, aquest divendres al Teatre de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Aquest divendres, 26 d’agost, a les 9 del vespre, amb entrada gratuïta, es representa, al Teatre- Auditori Municipal de Sant Feliu de Guíxols la comèdia: La farsa del Maese Patelín amb la Compañía Teatro Rodante Universitario de San Juan de Puerto Rico.

Maese Patelin és una de les primeres farses del teatre francès i es pot dir que la millor de totes elles, així com del teatre còmic fins arribar a Molière en el segle XVII. El tema és el clàssic del burlador burlat, però l’autor anònim l’interpreta a la perfecció. El que caracteritza a l’acció de l’obra és el joc dels enginys i subtileses, ja que el conflicte no es basa en humorades ni bastonades, sino en astúcies, fingiments i altres estratagemes similars.

Fundat per a l’any 1946, el Teatro Rodante va néixer en una època quan no hi havia televisió ni tampoc grans autopistes. Puerto Rico sobrevivia als estralls de la segona guerra mundial i l’estat lliure associat començava la seva gestió per transformar la situació econòmica del país, per la qual cosa aquest teatre brindava a la comunitat porto-riquenya una forma sana i enriquidora de gaudir del seu temps lliure.

Estava format per estudiants de drama de la universitat que, en companyia dels seus professors, sortien de gira durant caps de setmana, i en dies de fires, per mostrar el seu talent amb el propòsit de portar el teatre al camp i estimular als estudiants per tal que ingressessin al Departamento de Drama i s’embarquessin al carromato que era un escenari mòbil que va recórrer tots el pobles de l’illa, la qual cosa fou per a molts, actors i espectadors, la seva primera experiència teatral.

Les seves obres han estat premiades en diversos festivals de teatre universitari a nivell internacional, tant per la seva qualitat tècnica com a interpretativa i enguany, el FITAG, (XI Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) el porta a un dels seus escenaris, Sant Feliu de Guíxols, aquest divendres a les 9 del vespre amb entrada gratuïta.

 

El més llegit

I després