La ciclista ganxona Lucía García, fa el salt al professionalisme als 18 anys després d’haver participat aquest 2022 en els mundials júnior de pista i carretera. Ho fa amb l’equip Zaaf Cycling Team, que és nou equip de l’UCI World Tour, una estructura ambiciosa que tindrà la seva base d’operacions a Sant Feliu de Guíxols i dirigit per Manel Lacambra (L’Estartit, 1975). El projecte té un patrocini per a cinc anys a raó de 4 milions per temporada.

 

La normativa de la Unió Ciclista Internacional obliga els equips nous a passar com a mínim un any per la categoria UCI Continental.

 

Lucía García, ha fet molt bona temporada aconseguint ser una de les cinc millors corredores del país.
A nivell Europeu i Internacional a corregut a curses a França, Bèlgica i a la Volta d’Holanda de la Copa de Nacions, quedant en quarta posició.
Ara amb el nou equip també s’haurà d’adaptar a un nou estil de vida molt més professional i d’esportista d’elit.

 

Amb un patrocini milionari, el Zaaf Cycling Team ha estat capaç de reclutar a una ciclista com ho és la campiona francesa Audrey Cordon-Ragot. Garcia ens parla d’aquest patrocini i del respecte que li mostra a aquesta gran oportunitat.

 

La jove es troba en un dels seus millors moments. En els últims dos anys ha participat a la Copa Espanya i Catalana i als Campionats d’Espanya amb la selecció Catalana. Ha fet podis a Copa Espanya i ha estat subcampiona d’Espanya. Aquests resultats li van permetre participar als Europeus amb la Selecció.  Aquest 2022 també ha fet podis a la Copa Espanya i ha quedat tercera als Campionats d’Espanya, a més de ser campiona de Catalunya.

Ara passa a ser professional per primera vegada a la seva carrera.

(Fotografia: Lucia Garcia als Campionats del Mon de Ciclisme en ruta al setembre 2022 a Australia).