I després

La ciclista de Sant Feliu Lucía García fa el salt al ciclisme professional amb l’equip Zaaf Cycling Team

Compartiu aquesta història

La ciclista ganxona Lucía García, fa el salt al professionalisme als 18 anys després d’haver participat aquest 2022 en els mundials júnior de pista i carretera. Ho fa amb l’equip Zaaf Cycling Team, que és nou equip de l’UCI World Tour, una estructura ambiciosa que tindrà la seva base d’operacions a Sant Feliu de Guíxols i dirigit per Manel Lacambra (L’Estartit, 1975). El projecte té un patrocini per a cinc anys a raó de 4 milions per temporada.

 

La normativa de la Unió Ciclista Internacional obliga els equips nous a passar com a mínim un any per la categoria UCI Continental.

 

Lucía García, ha fet molt bona temporada aconseguint ser una de les cinc millors corredores del país.
A nivell Europeu i Internacional a corregut a curses a França, Bèlgica i a la Volta d’Holanda de la Copa de Nacions, quedant en quarta posició.
Ara amb el nou equip també s’haurà d’adaptar a un nou estil de vida molt més professional i d’esportista d’elit.

 

Amb un patrocini milionari, el Zaaf Cycling Team ha estat capaç de reclutar a una ciclista com ho és la campiona francesa Audrey Cordon-Ragot. Garcia ens parla d’aquest patrocini i del respecte que li mostra a aquesta gran oportunitat.

 

La jove es troba en un dels seus millors moments. En els últims dos anys ha participat a la Copa Espanya i Catalana i als Campionats d’Espanya amb la selecció Catalana. Ha fet podis a Copa Espanya i ha estat subcampiona d’Espanya. Aquests resultats li van permetre participar als Europeus amb la Selecció. Aquest 2022 també ha fet podis a la Copa Espanya i ha quedat tercera als Campionats d’Espanya, a més de ser campiona de Catalunya.

Ara passa a ser professional per primera vegada a la seva carrera.

(Fotografia: Lucia Garcia als Campionats del Mon de Ciclisme en ruta al setembre 2022 a Australia).

 

El més llegit

I després