I després

La cambra de SFG participa en l’acte unitari per assegurar el futur de l’aeroport

Compartiu aquesta història

Segons que informa lamalla.cat, la delicada situació que viu l’aeroport de Girona i la incertesa del seu futur han portat a les Cambres de Comerç (entre elles la de Sant Feliu), sindicats, patronals i Universitat de Girona (UdG) a sumar esforços per reclamar que la gestió es faci des del territori. S’ha organitzat un acte unitari sota el títol Aeroport de Girona: gestió des de el territori d’on sortirà un manifest que s’espera que s’hi sumin tots els partits polítics i la societat gironina en general.

L’acte, que se celebrarà aquest dimecres, 4 de maig, a les 18:30h al Palau de Congressos de Girona amb accés obert a tothom, està promogut pel Grup Impuls per Girona (format per les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, la Federació d’Organitzacions

Empresarials de Girona (FOEG), Fòrum Carlemany i Pimec) conjuntament amb els sindicats CCOO i UGT i la Universitat de Girona, busca refermar el convenciment que l’activitat econòmica que generen l’aeroport i tot el seu entorn és un dels punts clau de l’economia gironina. I, de la mateixa manera, vol donar continuïtat al treball de promoció conjunt realitzat per les institucions gironines, que a traves de l’AGI (entitat promotora de l’aeroport de Girona i constituïda per la Diputació, Cambra de Comerç i Generalitat), ha permès situar l’Aeroport Girona-Costa Brava com el segon de Catalunya.

“El que passa a Girona no passa enlloc; estem comercialitzant un aeroport, però no en traiem benefici”, lamenta el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé. I és que gràcies a aquesta iniciativa de col•laboració entre totes les institucions gironines s’ha pogut establir acords amb companyies aèries i fer possible en pocs anys el creixement i posicionament de l’aeroport entre els primers de l’Estat quant a nombre de passatgers.

El Grup Impulsa té clar que ara és el moment per decidir el canvi de model aeroportuari que ha impulsat Aena i discutir la possible implicació de les administracions i institucions del territori en la gestió de l’Aeroport de Girona.

“Considerem vital avançar àgilment cap a un sistema que en permeti la gestió comercial des del territori, amb polítiques pròpies a l’hora de marcar estratègies, oferir serveis, establir taxes i negociar amb companyies” han manifestat.

El més llegit

I després