I després

La Cambra de Comerç lliurarà a l’Ajuntament el dictamen del gabinet de Roca Junyent en referència a l’herència dels Anlló.

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres s’ha presentat a la Cambra de Comerç un dictamen elaborat per dos lletrats del despatx Roca Junyent (un d’ells Josep López de Lerma) en el qual es fa una dissecció els processos administratius i jurídics, que s’han de seguir per tal de resoldre el destí de l’herència dels hotelers guixolencs Juan i Francisco Anlló Bou.
Si bé fins ara qui explicava el procés eren sempre fonts de la Generalitat, a partir d’aquest dictamen, que la Cambra de Comerç lliurarà a l’Ajuntament, es compta amb un referent jurídic que possibilitarà exigir que el desenvolupament d’aquest procés no s’eternitzi en el temps després de 8 anys en què s’han escoltat ja masses especulacions en les que s’ha parlat de vendes, de permutes, i de concessions. En definitiva; de tot però en absolut dels destinataris finals que han de ser les entitats benèfiques i les associacions culturals guixolenques.
D’altra banda s’ha viscut el saqueig dels edificis i, per tant, la desaparició de molts bens mobles, fins i tot la Cambra de Comerç va rebre una oferta de venda de l’edifici veí a la Rambla Portalet per un milió d’euros que després es va rebaixar sospitosament a mig milió, un tipus d’atribucions que estan fora del procediment legal fins que no s’adjudiquin en una subhasta.
Aquest mateix edifici es va oferir en cessió de 50 anys a l’Ajuntament a canvi de l’exempció dels tributs que la Generalitat ha d’anar pagant a l’Ajuntament derivats de la contribució d’aquests edificis. Recordem que fins aquesta setmana s’havia congelat el pagament d’aquests impostos per part de la Direcció General fins que Carles Motas ha pogut desencallar aquest deute en fer acte de presència davant dels responsables.
També es va posar en qüestió el tancament d’aquests hotels quan estaven operatius havent-hi fórmules per garantir la seva continuïtat a més d’advertir que no es tenen notícies dels més que probables comptes que els Anllò tindrien en paradisos fiscals.
Es va requerir a l’Ajuntament que faci un seguiment més acurat i exigent amb la Generalitat, que es doni publicitat de totes les propietats que realment formen part d’aquest patrimoni com l’esmentada casa de la Rambla Portalet o un pis de luxe a Barcelona entre altres. A més s’ha de perfilar quines serien les entitats receptores i els terminis de subhasta en la que sí té prioritat la Generalitat si iguala el preu.

El més llegit

I després