Aquesta setmana la baronessa Carmen Thyssen, membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu així com el rector de la parròquia, Mn. Jordi Reixach , han fet  una visita a l’edifici del Monestir amb la idea de trepitjar el terreny per plantejar, in situ, la possibilitat de fer exposicions de destacats continguts, volum i períodes, previ a la inauguració del futur centre d’art.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, ja anunciava aquesta proposta fa unes setmanes a la nostra emissora i confirmava, aquest dijous, el principi d’entesa amb la baronessa que, una vegada més, donava les màximes facilitats per tal que Sant Feliu se’n pugui beneficiar de tot allò que estigui al seu abast.

De moment, la idea està plantejada i en una fase embrionària per la qual cosa s’han de posar a treballar per saber quant d’espai caldria. Aquestes exposicions no es volen limitar a fer tastets a espais tant singulars però reduïts, com el Palau de l’Abat, sinó que la proposta es perfila com el  desembarcament d’una gran quantitat d’obres de primer nivell que es distribuirien  per bona part de les dependències de què disposa l’edifici del Monestir.

És per això que l’alcalde apuntava que cal alliberar espais que a dia d’avui estan essent ocupats per estris o dependències que no cal que estiguin encabides en un edifici tant noble i característic com el monestir benedictí i que es faran trasllats del que calgui per deixar pas a exposicions de gran format que ja tindrien una  comissària designada com és Arianne Roura, exregidora d’ensenyament  que, segons Albó, ofereix totes les garanties de professionalitat i d’implicació amb la Ciutat.

En principi, la idea és omplir el buit temporal que representa l’enllestiment de les obres, que encara han de començar, a l’antiga fàbrica Serra-Vicens, i començar a donar testimoni i ressò al projecte amb aquest reclam en un edifici pràcticament annex i que, per la seva solera, no desmereixeria en absolut una exposició d’aquest nivell en un espai que podria anar més enllà de 1.000 m2 dels 5.000 dels que disposa el Monestir aproximadament.