I després

L’11 de setembre des del punt de vista de l’alcalde de SFG

Compartiu aquesta història

A les portes de l’11 de setembre ens hem adreçat a l’alcaldia de Sant Feliu de Guíxols per tal de parlar amb l’alcalde que, com a primera autoritat institucional ens adreci unes paraules en una conjuntura tant especial com la d’una diada que sembla ser serà històrica per la reivindicació d’independentisme que, com mai, es produirà en la marxa sobre Barcelona d’aquest dimarts. Joan Alfons Albó feia aquesta reflexió a la nostra emissora:

Hem de fer tangible i palpable als de fora, i que sigui molt difícil de negar-ho, que el nacionalisme, el sobiranisme, el demanar la independència de Catalunya, no es qüestió de quatre i que, aquest 11 de setembre, serà la demostració de la gent que vol un altre via, una via que des de fora intenten vendre con la idea de quatre esventats però que any a any ha anat guanyant pes. Gairebé diria que setmana a setmana.

Quan les coses van bé la manca de diners no es nota i quan Catalunya necessita més diners no és per més glòria de la Generalitat sinó que és per fer funcionar les escoles bressol, els hospitals els centres educatius, per obrir hospitals, per fer front a les obres que ens calen i per resoldre les nòmines dels nostres funcionaris.

Si tot això no es pot fer, la nostra societat es va empobrint i es pot contemplar la reivindicació com una qüestió de pragmatisme. El que abans es podia contemplar com una via més romàntica o de kumbayà, realment el que ara es contempla com una via surrealista és la de quedar-nos com estem i així no es soluciona de cap manera, és impossible. Ara, que serà dur, segur. Proporcionalment el que suposa de volum de producció de Catalunya envers Espanya és molt més del que pot suposar el Pais Basc o Navarra i el que ells tenen jo crec que mai no ens ho donaran.

En referència a si la bandera independentista que hi ha a la barana de la platja ha d’anar al masteler de l’Ajuntament, l’alcalde considera que cal diferenciar quina és la reivindicativa i quina la institucional i que la reivindicativa ja disposa d’un lloc públic i preferent a la ciutat.

Quan a la moció que es va deixar sobre la taula en el darrer ple en el qual s’havia de posar a votació l’adhesió de Sant Feliu a l’Associació de Municipis per la Independència, l’alcalde va puntualitzar que fou per una qüestió tècnica de caràcter econòmic que puja a 1.800 euros que considera que seran ben invertits i que espera que en el proper ple prosperi la moció amb el màxim possible de vots.

 

 

El més llegit

I després