Activitats realitzades amb motiu de la Diada a Sant Feliu

Èxit de públic i d’institucions en els actes realitzats en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, celebrats a Sant Feliu de Guíxols. Les reformes que l’Ajuntament i la comissió organitzadora van plantejar estan començant a germinar. L’any vinent, amb una comissió treballant ja des de poc temps després d’aquesta Diada, hi haurà novetats i canvis que faran, si cal, més participativa la celebració.

Per a molta gent havia estat un cap de setmana de quatre dies, que culminava precisament l’Onze de Setembre. El final de l’estiu va fer que la ciutat bullís d’activitats -totes elles amb nombrós públic- i a mitja tarda del dimarts festiu es notés una desinflada (molts tornaven a casa després del cap de setmana llarg o les vacances; molts anaven a la manifestació convocada a Barcelona).

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, fins a vuit autocars (unes 500 persones) van sortir de l’estació d’autobusos cap a la capital de Catalunya.

Els dies previs van tenir un ressò important, i el 10 de setembre, vigília de la Diada, la celebració va tenir l’accent en la segona marxa de torxes per a la independència (organitzat per Guíxols Decideix i Guíxols per a la independència) i el concert promogut per les Joventuts d’Esquerra Republicana (Toni Cayena, Tofu i Caliu) van amenitzar la nit en un escenari diferent a l’habitual, en aquest cas, la plaça del Mercat i al Casino La Cosntància l’actuació de Sé, Els Panxuts, La Vella Lola i Llops de Mar que va cloure amb el Els Segadors. A l’endemà, al Mercat, es va fer el parlament institucional i el manifest d’Omnium, que va ser llegit per la representant de Ràdio Sant Feliu Isabel Verdaguer.

Les sardanes, de la Cobla Ciutat de Girona, es van fer a la mateixa plaça del Mercat, aprofitant que ja estava tota la infraestructura muntada.

Irla, present en els discursos de les quatre administracions

Els representants de la Generalitat de Catalunya (el delegat a Girona Eudald Casadesus), Diputació de Girona (el president, Jaume Torramadé), Consell Comarcal (el president, Joan Català) i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, van ser presents a l’acte institucional que es va celebrar a les nou del matí al Cementiri, davant la tomba de Josep Irla i Bosch, qui fou president de la Generalitat a l’exili.

Posteriorment els diferents partits polítics van fer una ofrena floral davant la tomba d’Irla.

Mitja hora abans, al bust del president a la Rambla Generalitat, es va fer una ofrena floral per part de l’Ajuntament.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació