I després

Activitats realitzades amb motiu de la Diada a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Èxit de públic i d’institucions en els actes realitzats en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, celebrats a Sant Feliu de Guíxols. Les reformes que l’Ajuntament i la comissió organitzadora van plantejar estan començant a germinar. L’any vinent, amb una comissió treballant ja des de poc temps després d’aquesta Diada, hi haurà novetats i canvis que faran, si cal, més participativa la celebració.

Per a molta gent havia estat un cap de setmana de quatre dies, que culminava precisament l’Onze de Setembre. El final de l’estiu va fer que la ciutat bullís d’activitats -totes elles amb nombrós públic- i a mitja tarda del dimarts festiu es notés una desinflada (molts tornaven a casa després del cap de setmana llarg o les vacances; molts anaven a la manifestació convocada a Barcelona).

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, fins a vuit autocars (unes 500 persones) van sortir de l’estació d’autobusos cap a la capital de Catalunya.

Els dies previs van tenir un ressò important, i el 10 de setembre, vigília de la Diada, la celebració va tenir l’accent en la segona marxa de torxes per a la independència (organitzat per Guíxols Decideix i Guíxols per a la independència) i el concert promogut per les Joventuts d’Esquerra Republicana (Toni Cayena, Tofu i Caliu) van amenitzar la nit en un escenari diferent a l’habitual, en aquest cas, la plaça del Mercat i al Casino La Cosntància l’actuació de Sé, Els Panxuts, La Vella Lola i Llops de Mar que va cloure amb el Els Segadors. A l’endemà, al Mercat, es va fer el parlament institucional i el manifest d’Omnium, que va ser llegit per la representant de Ràdio Sant Feliu Isabel Verdaguer.

Les sardanes, de la Cobla Ciutat de Girona, es van fer a la mateixa plaça del Mercat, aprofitant que ja estava tota la infraestructura muntada.

Irla, present en els discursos de les quatre administracions

Els representants de la Generalitat de Catalunya (el delegat a Girona Eudald Casadesus), Diputació de Girona (el president, Jaume Torramadé), Consell Comarcal (el president, Joan Català) i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, van ser presents a l’acte institucional que es va celebrar a les nou del matí al Cementiri, davant la tomba de Josep Irla i Bosch, qui fou president de la Generalitat a l’exili.

Posteriorment els diferents partits polítics van fer una ofrena floral davant la tomba d’Irla.

Mitja hora abans, al bust del president a la Rambla Generalitat, es va fer una ofrena floral per part de l’Ajuntament.

El més llegit

I després