I després

Junts proposa al Ple regular l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal

El grup afirma que es volen evitar les situacions d’inseguretat que actualment es produeixen arran de l'increment d’aquests vehicles

Compartiu aquesta història

Junts de Sant Feliu de Guíxols va portar al Ple Municipal celebrat anit una proposta per modificar l’Ordenança Municipal de Circulació, o elaborar-ne una d’específica, pels vehicles de mobilitat personal com ara els patinets, “per evitar les situacions d’inseguretat que actualment es produeixen arran de l’increment de l’ús d’aquests tipus de vehicles”, explica la formació.

La regidora del grup municipal, Núria Murlà, ens parla de la proposta, que va ser aprovada per unanimitat.

La formació explica que la nostra ciutat “no ha estat una excepció i en els darrers anys ha vist incrementar de manera exponencial la presència d’aquests vehicles”.

Per Junts, aquest augment “i el desconeixement generalitzat de la normativa específica que regula la tinença i conducció d’aquests vehicles, genera continus conflictes de seguretat i de convivència entre els seus conductors i els conductors de vehicles convencionals i vianants”.

EL grup explica que l’Ordenança Municipal “no incorpora de manera exhaustiva les disposicions previstes al Reial Decret 970/2020, ni fa ús de les potestats conferides als Ajuntaments per regular la circulació dins del seu terme municipal”.

Amb aquesta aprovació, també s’iniciarà “una campanya de foment dels coneixements de la normativa reguladora de la tinença i conducció d’aquest tipus de vehicles”, explica la formació.

El més llegit

I després