I després

El Ple aprova una proposta de Guíxols des del Carrer per aplicar un pla de xoc contra la sequera

Estableix mesures per fer front a l’actual situació posant en marxa diverses accions

Compartiu aquesta història

El Ple Municipal celebrat ahir al vespre va aprovar una proposta de Guíxols des del CarrerEn Comú Podem per aplicar un pla de xoc “que implica directament a la ciutat en la millora de l’ús i l’estalvi de l’aigua”, destaca la formació.

La proposta estableix mesures per fer front a l’actual situació de sequera posant en marxa diverses accions per permetre un millor ús i estalvi de l’aigua ”evitant haver d’anar a una futura situació d’emergència que directament implicaria talls en el subministrament”, explica el grup municipal. Jordi Lloveras, regidor de la formació, destaca la importància d’implicar-se en aquest fet.

Els morats afirmen que l’actual situació de sequera “no és només causa de la falta de pluges” sinó també “d’una gestió ineficient de l’aigua que ve de lluny i que sempre ha estat enfocada a satisfer tota la demanda sense arribar a pensar i planificar prèviament”.

Entre les mesures que s’han aprovat s’inclouen iniciar una àmplia campanya de divulgació informativa i de conscienciació. També, actualitzar l’Ordenança Municipal per a l’estalvi d’aigua per adaptar-la al moment actual i fomentar la col·locació de dipòsits i cisternes d’emmagatzematge pluvials i afavorir l’ús d’aigües freàtiques.

També hi ha altres propostes com establir mecanismes de control per detectar consums d’aigua excessius que incompleixen les restriccions.

El més llegit

I després