I després

JUDICI PER ABUSOS A NENA

Compartiu aquesta història

José Colomé Rocas va ser jutjat ahir a l’Audiència de Girona, acusat d’haver abusat sexualment de la seva neboda quan ella tenia tan sols 5 anys, informa El Punt Avui. Segons l’acusació pública, els fets van tenir lloc entre el gener del 2008 i el 12 de setembre del 2011, aprofitant que l’home –veí de Palafrugell– estava a soles amb ella o amb el seu germà, també menor. Aprofitant la confiança que li tenia la petita, el processat la va besar als llavis, li va fer tocaments amb els dits a l’interior de la vulva, fins i tot a l’anus. Sempre segons la fiscal, l’acusat deia a la menor que estigués tranquil·la, que no passava res, perquè es tractava d’un joc.
Durant el judici, que va tenir lloc ahir a la secció quarta de l’Audiència de Girona, la menor va explicar alguns dels episodis viscuts. La nena recorda com un dia el seu tiet li va posar un pal de billar entre les natges o com ell va entrar al seu llit i li va fer tocaments. Tant la víctima com el seu germà –que també va declarar ahir en el judici– van explicar com Colomé també es va masturbar davant d’ells al cim d’unes bales de palla a la via verda de Palafrugell. La neboda, a més, va relatar com el seu tiet va abusar d’ella a casa dels avis, a la piscina familiar i en uns lavabos públics.
De fet, la fiscal sosté que és “impossible quantificar el nombre d’abusos sexuals constants que hi va haver contra la nena”. La mare de la menor va anar més enllà i fins i tot va assegurar que els abusos podrien haver començat quan la nena tenia tres anys i mig.
Al final de la sessió, també van aportar el seu testimoni els pèrits psicològics i psiquiàtrics. Els forenses van explicar que, a conseqüència dels abusos, la menor té síndrome d’estrès posttraumàtic i un desenvolupament sexual inadequat per a la seva edat, a part de problemes a l’escola, hiperactivitat i insomni. Aquests mateixos pèrits també van declarar que l’acusat, malgrat ser consumidor habitual de drogues, no té cap problema mental i era plenament conscient del que feia, i que estava mal fet.
En la seva defensa, José Colomé va assegurar que és innocent. Sí que accidentalment la va besar als llavis i li va tocar l’entrecuix, però sempre mentre jugaven. Sosté que la menor està “manipulada” per la seva família, que fins i tot li han dit el que havia de declarar. La mare de l’acusat també hi veu una conxorxa per quedar-se amb la custòdia de la menor.

El més llegit

I després