I després

Josep Vallverdú serà nomenat Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols

Vallverdú fou, entre altres càrrecs, un dels impulsors del Liceo Abad Sunyer, el que avui és l’Institut Sant Elm

Compartiu aquesta història

El Ple de Sant Feliu de Guíxols ha acordat en la sessió celebrada ahir dimarts 29 d’agost, que es nomeni al poeta, narrador, dramaturg, traductor i assagista Josep Vallverdú i Aixalà “Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols”. És conegut com a escriptor, sobretot de llibres de nens.

Aquest nomenament, ha comptat amb la unanimitat de tots els grups Municipals. L’homenatjat, va viure a Sant Feliu de Guíxols entre els anys 1949 i 1956.  El regidor de Cultura, Alexis Cubó, va ser qui va defensar la idoneïtat d’aquest nomenament, i qui en va impulsar l’expedient administratiu necessari per a aquesta distinció.

Aquest acte de nomenament es farà oficial en un acte a finals de setembre o principis d’octubre.

L’etapa viscuda a Sant Feliu, és recordada per Vallverdú com “set anys pròdigs en esdeveniments vitals, en maduració”. I la seva contribució va ser igualment pròdig, tal com es recull en la documentació del llibre Gent d’un segle, de Gerard Bussot.

Vallverdú fou, entre altres càrrecs, director i professor d’una acadèmia, Co-fundador del Liceo Abad Sunyer, (el que avui és l’Institut Sant Elm) – primer centre de Batxillerat a la ciutat-, amic personal de tot un seguit de persones com Martí Girona, Jaume Escortell, Josep Murlà, Josep Vicente, Narcís Masferrer, Claudi Isern, Marià Vinyals, Enric Descayre, Margarita Wirsing i Agustí Calvet Pascual ‘Gaziel’. Va ser també delegat de Cultura del Centre Excursionista Montclar, i va esdevenir vocal i secretari de l’Institut d’Estudis Guixolencs. Va treballar, també, en despatx del suro.

El més llegit

I després