I després

JOSEP RIUS PROPOSAT SÍNDIC DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

El professor Josep Rius serà finalment la persona proposada per l’equip de govern per exercir els propers anys com a de Síndic Municipal de Greuges de Sant Feliu de Guíxols, que des de fa 11 anys ocupa el també professor José Luís Mayo.
Rius hi està d’acord però condiciona el seu nomenament al fet què no hi hagi cap vot en contra de la resta de grups municipals a l’oposició quan es faci la proposta, que en principi es preveu pel ple del 30 de juny.
La tria l’ha fet personalment José Luís Mayo que cercava un perfil que s’adaptés a la figura que, per la seva experiència personal, s’avingués a la tipologia de la problemàtica més comú en el conjunt de la societat guixolenca, especialment al sector més castigat per l’actual crisi.
Josep Rius Graners (Moià, 1949) resideix a Sant Feliu de Guíxols des de fa 42 anys i ha declarat a la nostra emissora que està predisposat a exercir aquest càrrec “per tornar a la ciutat que em va acollir tota la felicitat que hi he assolit a tots els nivells”.
Quan mossèn Pere Arges el va convidar a fer de professor al Col·legi Sant Josep, també va posar condicions com ara que, considerant que el centre depenia del Bisbat, havia de tenir en compte que ell era agnòstic i subratlla que és apolític i que no accepta el càrrec per complaure a cap ideologia política.
El seu pas pel Sant Josep i la seva faceta d’entrenador amb centenars d’esportistes que es varen formar a les seves ordres com a entrenador, l’han convertit en una persona valorada i apreciada per tots aquells que, si es confirma el nomenament, el tornaran a trobar, en aquesta ocasió, per tornar-los-hi l’estima i el suport que fins a dia d’avui considera ha rebut dels ganxons i ganxones.
*Podeu recuperar un article que varem publicar amb motiu de la seva jubilació: https://www.rsf.cat/adeu-pero-la-jubilacio-de-josep-rius

El més llegit

I després