El regidor de Tots per Sant Feliu, Josep Morató, renunciarà a la seva acta de regidor en el proper Ple per motius professionals, decisió que ja havia comunicat als seus companys de partit i que va estendre a la resta de representants dels partits assistents a la darrera Comissió Informativa de Règim Intern, Serveis Econòmics i Serveis Públics. Previsiblement, el substituirà el candidat que anava en vuitena posició a la llista de les passades eleccions municipals, David Oliveras, atès que el seu predecessor, Carles Xargay, és gairebé segur que hi renunciarà per motius de salut. Tot seguit reproduïm, textualment, la carta que Morató ha adreçat als mitjans de comunicació:

CARTA SENSE SEGELL

Sempre pensava, que si mai era Regidor del nostre Ajuntament (fos al Govern o a l’oposició), el que faria seria sumar / ajudar  sobretot en l’àmbit que em veiés capacitat. Hi ha regidories, on només puc aportar-hi sentit comú, i n’hi ha d’altres que crec poder aportar-hi molt més, per experiència, per feina feta , projectes executats en altres poblacions (socials i urbanístics), coneixement de costos reals,…

Vaig fer el pas endavant, per inquietuds, pels moments que ens toca viure, i perquè creia que era ara, quan havia de posar-me al servei de Sant Feliu, i per això ho vaig fer.

Però el nucli dur del Govern, o com diem familiarment “el pal de paller”, malgrat sempre ho negaran, no volen ajudes si aquestes venen de l’oposició, sobretot quan la nostra candidatura va obtenir quasi 2.000 vots (24%).

Estava segur del que feia i que podria compaginar l’Ajuntament amb les meves feines, unes quantes d’elles, molt lluny de Sant Feliu.

Però la realitat ha estat força diferent. De cap de les maneres, puc deixar de banda els negocis que tant esforç m’han suposat, al contrari, és obvi que haig de posar-hi el coll més que mai. La situació és tant delicada, que o bé t’arremangues i t’hi dediques, o bé estàs abocat al fracàs.

És aquest, i només aquest, el motiu de la meva dimissió, que aquí faig públic.

Crec que he tingut molt bona relació amb tots els regidors, ens hem respectat mútuament i ho valoro, he aprofitat per aprendre, i ha estat una experiència que no la podia deixar escapar. La bona harmonia que hem tingut amb el nostre grup, ha fet que hàgim pogut gaudir de moments entranyables i divertits. Vàrem començar com a companys de partit i hem acabat com a amics; per aquest motiu voldria continuar formant part de Tots Per Sant Feliu.

Espero, un altre dia, amb més temps, poder-me dedicar plenament a Sant Feliu. Ara no m’és possible, i per responsabilitat personal he decidit deixar el meu càrrec de Regidor de l’Ajuntament.

Vull aprofitar aquesta carta per donar les gràcies a tots els que m’han recolzat i ajudat en aquesta etapa.

Josep Morató
juny de 2012