El proper divendres, 8 d’agost a les 6 de la tarda se celebrarà a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols un Ple Municipal Extraordinari en el qual es farà el comiat de José Luís Mayo com a Síndic Municipal de Greuges i es nomenarà, tal i com varem avançar fa unes setmanes, a Josep Rius Granés com a nou Síndic pels propers cinc anys.
Recordem que Rius va posar com a condició no obtenir cap vot en contra dels grups que conformen el Ple, i les informacions de què disposem apunten que no es donarà aquesta circumstància.
De fet s’havia previst que la lectura de la memòria del Síndic i l’acte de comiat de José Luís Mayo es portés a terme en el Ple del passat dijous però es va decidir fer un extraordinari per poder fer un homenatge com cal a la figura del professor que ha ostentat el càrrec durant els últims onze anys amb el reconeixement a la seva tasca dels ciutadans, les entitats i els grups municipals.
El propi Mayo es va encarregar de fer una tria dels candidats i va presentar la possibilitat de tres persones de solvència contrastada, entre les quals, l’equip de govern, va considerar que Josep Rius reunia tots els requisits que requereix la dedicació d’aquesta figura considerant que havia de prevaldre un perfil més humanista que tècnic.
Sobre la seva experiència, José Luís Mayo, va declarar a la nostra emissora que ha estat estupenda i molt enriquidora. Apuntava que en els seus primers cinc anys les demandes dels ciutadans solien ser queixes relacionades amb urbanisme, la policia, el veïnatge, etc. però que en el segon tram han estat bàsicament qüestions humanitàries relacionades amb la severa crisi que s’està patint i s’han centrat especialment les pensions, les rendes mínimes d’inserció i l’habitatge.