Segons informa El Punt, divendres vinent s’aprovarà el cartipàs de la Diputació de Girona, que distribueix les diverses àrees entre els 15 membres de l’equip de govern de CiU. L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, es farà càrrec de l’àrea de Turisme de la Diputació, que té com a eina principal el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Giraut ja havia estat el diputat delegat d’aquesta àrea durant la primera presidència de Carles Pàramo (la presidència del patronat se la va quedar Pàramo).

La setmana passada es van saber les àrees dels tres vicepresidents de l’equip del president Jaume Torramadé: Cooperació Municipal i Cultural, per a l’alcalde de Bescanó, Xavier Soy; Hisenda, Patrimoni i Règim Interior, per a l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i Acció Territorial, per a l’alcalde de la Vall d’en Bas, Miquel Calm. La resta d’àrees derivades d’aquestes tres i els seus pròxims responsables seran els següents: Josep M. Corominas, alcalde d’Olot, s’encarregarà de l’ens Dipsalut; Marta Felip, regidora de Figueres, de l’organisme de tributs Xaloc; Josep Sala, alcalde de Forallac, de Cooperació amb els Petits Municipis; Imma Colom, regidora de Tossa, d’Acció Social; Antoni Guinó, alcalde de Maçanet de la Selva, d’Esports; Josep Blanch, alcalde de Pau, de Xarxa Viària; Antoni Solà, alcalde de Santa Coloma de Farners, de Cultura; Ramon Soler, regidor de Llagostera, d’Hisenda, i Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, de Noves Tecnologies.

CiU governa a la Diputació amb majoria absoluta i a l’oposició hi ha 7 diputats del PSC i 5 d’ERC, les dues forces que governaven en l’últim mandat.