L’alcaldable de CiU a Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, ha anunciat aquest dimecres a la tarda, a través del seu Twitter, que no pactarà ni amb “TSF ni amb PSC-PSOE” després de les eleccions sigui quin sigui el resultat.

De fet, i sense dir noms, ja ho va comentar en el dinar de presentació als mitjans de comunicació de fa unes setmanes essent aquest és un recurs pre-electoral molt utilitzat pels polítics per tal que la premsa no es dispersi en la informació directa que es vol transmetre.

Però Joan Alfons Albó assenyala directament amb qui “no” pactarà, la qual cosa es pot deure a diversos motius com ara que es podria estar desmarcant estratègicament en funció d’informacions de les que pot disposar (enquestes), o bé per sensacions (pot interpretar símptomes de l’electorat), o bé pot tractar-se també d’una crida indirecta a l’anomenat “vot útil” que solen reclamar els partits, de forma totalment subjectiva, però que convida a part de l’electorat a revisar la seva decisió..

El candidat convergent havia declarat a RSF que abans de governar “amb segons qui”, s’estarien a l’oposició, on “també es pot fer molta feina”. Joan Alfons Albó va estar a l’oposició en l’època d’Antoni Juanals (PSC). Tot seguit va governar amb el suport extern de Tots per Sant Feliu i, en les eleccions del 2003, va guanyar a totes les meses del municipi.

Amb la seva marxa de la política CiU va tornar a l’oposició en les eleccions del 2007 tot retornant al govern, en coalició, l’any 2010, a través de la moció de censura pactant amb Amics i Tots per Sant Feliu, formació que queda doncs, d’antuvi, descartada per a possibles pactes després del 22 M.