I després

JARABE DE PALO + QUERCUS AL PORTA FERRADA

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte, a partir de les 21:30 h. compartiran l’escenari de l’Espai port del Festival de la Porta Ferrada Pau Donés, amb la seva banda (Jarabe de Palo), i el grup local Quercus, que actuaran després de Jarabe de Palo, vells coneguts de l’època en la qual en Pau Donés va viure a Sant Feliu de Guíxols.

Jarabe de Palo ja havia actuat en dues ocasions anteriors a la ciutat, precisament en aquest mateix espai i a la platja de la discoteca Palm Beach.

Les connexions diverses que existeixen entre la formació que lideren en Pau i en Llibori, auguren una nit màgica, plena d’energia i d’emocions que, segurament, superaran les expectatives de tots aquells que no es volen perdre aquesta trobada històrica amb un rerefons ganxó i la música com a nexe d’unió.

En Pau retorna a casa seva, on hi té molts companys de l’Institut Sant Elm, on va conrear un munt d’amistats i tindrà l’ocasió de fer aquest retrobament amb el reconeixement de la gent de la seva generació i de tots aquells que s’han anat afegint al llarg de la seva carrera, que es va projectar a partir d’un autèntic hit, tal i com s’apunta en la promoció:

“Quan Pau Donés (Montanui, Ribagorça, 1966), inspirat per un viatge a Cuba, es va posar a escriure La Flaca, poc s’imaginava com li arribaria a canviar la vida aquella cançó. La Flaca, gràcies sobretot a un espot publicitari, va marcar a fons l’estiu de tota una generació i va convertir-se en l’inici d’una relació d’amor amb milions de fans d’arreu del món (una part significativa dels quals de l’Amèrica llatina). La Flaca ja ha fet vint anys i Jarabe de Palo ho celebra amb una gira en què interpreta aquest i altres superhits (Depende, Grita, Agua, Bonito, El Lado Oscuro, Déjame vivir…) amb el savoir faire del primer dia. És, potser, com si el temps no hagués passat, però Jarabe de Palo han superat estoicament en aquests vint anys l’estigma de ser un grup d’una sola cançó, han estat versionats per llegendes com Santana i han col·laborat amb primeríssimes espases com Luciano Pavarotti, Chrissie Hynde i Celia Cruz. Jarabe estan d’aniversari. Ho celebrem?”

Quan al grup ganxó Quercus, es retroba per celebrar 25 anys del disc: “L’última Havanera”. La música de Roca torna als escenaris. “Aquí vivim i aquí passem llunes d’estiu, llunes d’estiu, llunes d’hivern”.

El més llegit

I després