I després

12 NOTÍCIES + 12 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

CREMA UN VEHICLE AL CARRER BARTRINA
A quarts de cinc de la matinada del dijous al divendres els bombers varen haver d’intervenir per sufocar l’incendi que es va produir en un vehicle a la confluència del carrer Bartrina amb carrer Camís de Sant Feliu de Guíxols.
El vehicle va cremar completament, però es va poder evitar que les flames afectessin a la resta de vehicles aparcat en el mateix carrer.
Les flames també varen afectar la façana d’un habitatge, però s’informa que va causar desperfectes però no danys estructurals.

 

SANTI VILA ASSISTEIX A LA INAUGURACIÓ DE L’ESPAI CAMBRA
El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Santi Vila ha assistit aquest divendres a la inauguració oficial de l’Espai Cambra del Nàutic Vell de Sant Feliu, on s’hi exposa obra de la ceramista Quimeta i la col.lecció de mol·luscs de Josep Escortell, cedida per la seva vídua Conxita Fernández.
La invitació, cursada pel president de la Cambra de Comerç, Joan Puig, també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i altres especialistes com el Dr. Lluís Pallí, que han realitzat diversos parlaments dels quals oferirem una informació més ampliada en els propers dies.

 

L’OFICINA DEL SÍNDIC, TANCADA DURANT L’AGOST
L’Oficina del Síndic Municipal de Greuges de Sant Feliu de Guíxols ha informat que romandrà tancada i que no es farà atenció personalitzada durant el mes d’agost.
No obstant això, durant aquest període, es poden fer arribar les consultes, peticions, queixes i suggeriments al Síndic pels següents mitjans.
Correu: Síndic de Greuges. Penitència 10 (Casa Albertí)
Correu electrònic: sindic.greuges@guixols.cat
On line: www.guixols.cat (Ajuntament-tràmits // Petició al Síndic)
L’oficina es posarà en contacte amb els ciutadans que s’hi adrecin per qualsevol d’aquestes conductes quan es reprengui el servei.

 

TROBADA DELS “BUITRES” PEL 30 ANIVERSARI
La colla dels “Buitres” de Sant Feliu de Guíxols varen celebrar una trobada dels seus components per celebrar el trentè aniversari de la seva fundació.
Una cinquantena dels seus integrants es varen reunir per recordar anècdotes de les seves activitats i accions, especialment en les festes majors de la ciutat i el carnaval, esdeveniments on destacaven per la seva originalitat que comptaven amb les seves samarretes commemoratives i els seus cartells originals, càustics i provocadors que no passaven inadvertits en cadascuna de les seves activitats.

 

AQUEST DISSABTE, “SANT FELIU ARRAN DE MAR”
Aquest dissabte 5 d’agost a les 10 de la nit, a la plaça del Monestir, el cantautor guixolenc “Sé” presenta l’espectacle audiovisual “Sant Feliu Arran de Mar”, amb el complement d’una pantalla de gran format, on s’hi projectaran més de 900 imatges antigues i actuals de Sant Feliu de Guíxols, en el marc del conjunt monumental de la Porta Ferrada, que l’any passat va acollir a 500 espectadors.
S’hi projecten imatges de Sant Feliu, que abasten des de finals del Segle XIX fins els nostres dies, personatges i altres continguts que solen acompanyar les cançons del compositor local.
L’espectacle és gratuït i compta amb el suport especial de l’Arxiu d’Història i de Televisió de Tossa.

 

PACO MUÑOZ EXPOSA AL PATI DE L’AJUNTAMENT
Des del passat divendres i fins el 20 d’agost, el pintor guixolenc Paco Muñoz ofereix una exposició de pintures al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
L’artista ha declarat: “el mar és la meva inspiració i les pedres són les coses petites que donen sentit a la vida”. Es refereix, entre altres, a la seva col.lecció que mostra sobretot platges desertes amb un mar tranquil al fons i petites pedres en primer terme, afegint que “els pinzells em dibuixen com una pedra solitària en un oceà de pau”.
Podeu visitar-la de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 18:30 a 21 h. i els caps de setmana d’11 a 12 h. i de 18:30 a 21 h.

 

LA PROPERA SETMANA, COL.LECTA DE SANG A SANT FELIU
La propera setmana es portarà a terme una col.lecta de sang a Sant Feliu de Guíxols. El divendres dia 11 d’agost des de les 17:00 h. fins les 21:00 h. al Centre Cívic Vilartagues i el dissabte dia 12 d’agost a la residència Sant Feliu de Guíxols Gent Gran, des de les 10:00 h. fins les 14:00 h i des de les 16:30 h. fins les 20:30 h.
En aquestes dates es demana encara més col.laboració per poder atendre les demandes ja que, segons CatSatut, calen 1.000 donacions diàries per tal que tothom que ho necessita en pugui disposar en intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments i accidents.


QUART NÚMERO DE LA NOVA ETAPA D’ÀNCORA

La publicació Àncora ja ha editat el quart número de la seva nova etapa, engegada per la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el 3.469 de la seva historia acumulada des de l’any 1947.
Entre altres, s’hi poden trobar diversos articles dels seus col.laboradors i reportatges com ara una entrevista amb l’alcalde, Carles Motas, Simone Brageot i el grup Quercus, notes de GdC i PDeCAT, relats sobre l’Hotel Panorama i Anna Vicens i Toni Ferrer, tribuna oberta, diverses notícies sobre cultura i esports i relats històrics a càrrec d’Agustí Roldós, a més de notícies diverses d’altres poblacions que pertanyen a l’àmbit de la Cambra. En el següent arxiu hi podeu consultar el SUMARI

 

INCENDI SUFOCAT EN UNA CAIXA DE SUBMINISTRAMENTS
Segons va informar el servei de premsa de l’Ajuntament, la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols va actuar amb rapidesa davant l’incendi que es va produir el passat dijous en un cablejat elèctric al carrer Sant Domenec i el van apagar abans que arribessin els bombers. La trucada d’alerta es va produir a les ha estat a les 20:55 hores i ràpidament s’hi varen personar tancant el carrer i marcant un perímetre de seguretat.. La ràpida intervenció va aconseguir que el foc no entrés a cap habitatge no s’estengués a cap habitatge.

 

GERARDO SAN MARTÍN EXPOSA A LA NAU BLAU DE SFG
Aquest dissabte, entre les 17 i les 19 h. es presenta a La Nau Blau del carrer Sant Isidre, 21 de Sant Feliu de Guíxols l’exposició “Transforma”, de Gerardo San Martín, que es podrà visitar fins el 10 de setembre.
La Nau Blau és un nou espai que s’ha pogut conèixer per l’exposició inaugural que fins fa uns dies oferia Carles Piqueras. S’encabeix en una de les naus dels tallers d’en Castelló i que amb la seva obertura, a més de poder contemplar les exposicions, mostra alguns dels elements de l’antiga activitat en aquells tallers.
Es podrà visitar els dijous, divendres i dissabtes des de les 18 h. fins les 21 h. i els diumenges d’11 h. a 13 h.

 

ACTIVITAT DE GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA–ANC
El darrer diumenge 30 de juliol, en plena Festa Major de Sant Feliu, Guíxols per la Independència-ANC va fer parada al Passeig del Mar, segons informen “fent una llançada massiva de pilotes del SÍ a la platja, amb gran èxit de participació per part dels banyistes. Així mateix hem repartit domassos per acabar de guarnir tots els balcons de la ciutat en aquests dies.
Hi hem estat presents amb la nostra parada amb la venda de bitllets pel desplaçament a Barcelona l’11S i de les samarretes que hi lluirem aquest any.
Com sempre, en totes les nostres accions, no hi ha faltat l’activisme dels nostres voluntaris, de tu a tu, aprofitant la gran afluència de gent, tant de casa nostre com de fora”.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte, 5 d’agost
Campionat de Petanca per tripletes
Hora : 18,00 h.
Lloc: Pistes Municipals Club Petanca Vilartagues
Inscripcions: 18,00 € Telf. 609 964 173
Organitza : Club Petanca Vilartagues

També avancem que el dissabte, 12 d’agost se celebrarà un partit de pretemporada d’equips de Tercera catalana que enfrontarà al Vilartagues C.F. i el Celrà a les 19,00 h. En principi s’anuncia al Camp d’Esports de Vilartagues, tot i que no es descarta que se celebri al camp Josep Sunyer, informació que confirmarem en el recopilatori de notícies de la setmana entrant.

El més llegit

I després