L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha comprat a principis de novembre tres màquines escombradores, per un import total de 396.900€.

Dues d’elles són del model Schmidt Swingo 200 Plus, 3.000kg, amb un tercer raspall extra, amb una velocitat de 25 km/h, rodes direccionals, rodet i pistola d’alta pressió, càmera posterior, entre altres característiques tècniques.

La tercera màquina és de dimensions més grans, amb una velocitat de 40 km/h, 6.000 kg, tercer raspall, rodet i pistola d’alta pressió lateral, tub d’aspiració, insorinització de cabina i altres millores d’autoneteja.

Les tres escombradores van ser encarregades per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Substitueixen les màquines que feien aquesta funció, ja obsoletes. Aquestes tres màquines s’afegiran al futur contracte per no esperar a que tot el material nou arribi més tard ja que, tal com explicava recentment l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, “es considera que la maquinària actual està amortitzada i obsoleta”. Per Motas, “el primer any, una part molt important de la despesa, és la renovació de la maquinària”.
La mateixa setmana de la presentació, les tres màquines ja han entrat en funcionament per la ciutat.