I després

Ja estan disponibles els vídeos per descobrir l’exposició de l’Espai Carmen Thyssen i tornen amb gran èxit les visites noctures amb maridatge

Un any més ja estan disponibles els vídeos que ajuden a endinsar-se en la mostra d’enguany de l’Espai Carmen Thyssen del Monestir de Sant Feliu de Guíxols titulada Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés. En ells, la comissària de l’exposició, Pilar Giró, fa de guia als espectadors.

Compartiu aquesta història

Un any més ja estan disponibles els vídeos que ajuden a endinsar-se en la mostra d’enguany de l’Espai Carmen Thyssen del Monestir de Sant Feliu de Guíxols titulada Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés.
En ells, la comissària de l’exposició, Pilar Giró, fa de guia als espectadors.

Giró ens explica que aquesta any “ha estat una picada d’ullet a l’espectador, amb un petit tast d’aquelles altres lectures que pot fer al marge del que seria la narrativa de l’exposició”.
Giró comenta que “són lectures més concentrades, per sales, diàleg entre peces, pels espectadors que volen anar una mica més enllà de la mirada per damunt de la pintura”.

En total es poden trobar 10 vídeos, seguint l’ordre de visita:

•1 segle, 3 colors, 4 llenguatges, per interpretar l’aire, l’aigua, la terra i la llum.
Una mirada al bressol del Mediterrani: Sorolla; La petjada cultural d’una civilització: Equipo Crónica; Una visió espiritual: Sempere; Una mirada contemporània: Michavila.

•Nova iconografia del paisatge valencià
Sorolla deixa de ser el referent per a la generació que canvia l’impressionisme per una mirada analítica, sintètica, esquemàtica.

•Que la màgia no s’escapi: pintar una instantània.

•1 mateixa paleta 2 mirades diferents
L’al·legoria mitològica de Mongrell i l’homenatge a Cezánne de Torres.

•Història d’una passió
Jacqueline dona-model de Picasso. Un rostre per trencar amb la perspectiva clàssica del Renaixement.

•La joie de vivre
El jardí atrapat en els grans finestrals modernistes de la Californie és el gran homenatge de Picasso a Matisse.

•Trencar mites: La tecnologia al servei de l’art

•Oli vs vinil. Pinzell vs plotter

•La creació de noves iconografies
Opie: El llenguatge publicitari al servei de l’art.

•Diàlegs amb l’art
De Sorolla a Valdés: recorregut de diàlegs i monòlegs que ens donen referents per a la pròpia representació iconogràfica del món.

Teniu accés a tots els videos clicant aquí.

D’altra banda, una de les activitats més exitoses són les visites nocturnes amb maridatge, conduïdes per la mateixa comissària amb la col.laboració del sommelier Jordí Agustí. Ja estan totes les entrades venudes, tant per la visita del dia 12 com per la del 22 d’agost.

Giró explica que per aquesta activitat mira de buscar vins que realment estiguin relacionats amb els quadres. Ha cercat per la mostra de la primera planta un vi de quatre varietats de raïm “perquè tenim quatre diàlegs”.
L’altre vi que s’ha triat, en aquest cas per a l’exposició de la planta superior, és un rosat “perquè va en l’apartat de trencar mites, perquè el rosat sol ser un vi menyspreat”. La comissària també ha recordat que es fan altres visites noctures, sense mardiatge, que tenen les places obertes. Aquí trobareu més informació.

 

 

 

El més llegit

I després