I després

Ja estan a la venda les entrades per l’espectacle musicoteatral “Palmira”

Compartiu aquesta història

■ Mestra i llicenciada en Filosofia i Lletres, es va dedicar intensament a la docència

 

El proper dissabte 15 d’octubre a l’Hort del Rector del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, i a través del cicle “Connecta amb el Patrimoni” del Museu d’Història, Bubulina Teatre presenta l’obra “Palmira”.

Palmira, és un espectacle musicoteatral de petit format que recull el testimoni escrit i algunes cançons cantades de les missions de recerca que la musicòloga i poetessa Palmira Jaquetti (1895-1963) va fer a la dècada de 1930 per terres gironines. La prosa dels seus dietaris de missions de recerca va ser considerada pel crític literari Joaquim Molas la millor prosa poètica dels anys trenta, i tanmateix la seva dimensió etnomusicològica n’ha eclipsat el seu relleu literari.

El jove guitarrista Izan Rubio ha fet uns bellíssims arranjaments per a guitarra. Tot plegat, traslladat per la veu i la presència d’Elisenda Rué. Palmira és l’oportunitat de descobrir un patrimoni literari i musical vinculat a l’arrel i al territori en un format teatral emocionant. A més dels textos dramatitzats i una selecció de cançons, l’espectacle ofereix un regal molt especial, gentilesa del Pare Josep Massot de Publicacions de l’Abadia de Montserrat:, que ens va deixar la matinada del proppassat 23 d’abril, la projecció en video de les fotografies inèdites dels cantaires que van ser preses per Mercè Porta el 1934 i que han restat arxivades durant vuitanta anys, a Suïssa i després a Montserrat, amb els materials de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

Preu: 7,00 € entrada general – 5,00 € Socis d’Amics del Museu d’Història de SFG.
Informació: Museu d’Història 972.821.575 | correu-e activitatsmuseu@guixols.cat
Inscripcions i pagament: Oficines del Museu d’Història – Monestir P3

El més llegit

I després