Per segon any consecutiu aquest curs 2015-2016  l’Institut  Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols ha dut  a terme un intercanvi d’alumnes amb el Cals College de la localitat holandesa de Nieuwegein  durant una setmana, del 19 a 25 de gener.
Durant aquest període una vintena d’alumnes  de 3r d’ESO  van conviure amb famílies holandeses  amb l’objectiu de millorar l’anglès,  ja que a Holanda aquesta llengua forma part de la seva vida quotidiana.
Les jornades s’estructuraven amb classes conjuntes al matí  fins les 15:30 i a la tarda s’estaven amb la seva família corresponent.  Així, les activitats foren moltes i variades, apart de les excursions a Amsterdam i Utrecht.
El primer dia es van fer  jocs de coneixença i a l’endemà diverses classes: la  de química, experimentant  en el laboratori,  seguida de la preparació  sobre el contrast de cultures, la seva i la nostra, i per acabar una mica de francès.
El dijous va ser el dia d’excursió a Amsterdam on, malgrat la fred, van  passejar i fotografiar la ciutat plena de bicicletes i visitant el museu Van Gogh i el Scheepvaartmuseum.
El següent dia es varen desplaçar a Utrecht, on pujaren a la seva famosa torre, Dom Tower, on la panoràmica va compensar el fred intens.
El cap de setmana els alumnes van estar amb les famílies que els van portar a descobrir una mica més d’Holanda; alguns van anar a un parc d’atraccions, d’altres van tornar a Amsterdam a visitar la casa d’Anna Frank i d’altres a Volendam.
El dilluns 25, després d’una divertida classe d’història, amb  gimcana inclosa, corrent per un enorme institut de 2.500 alumnes i d’un dinar de comiat, varen començar a dir adéu a una intensa setmana. Ja tocava tornar a casa, carregats de molts bons records, amb una experiència  més viscuda i el més important, una millor comunicació en llengua anglesa.
Ara esperen que ells vinguin a finals d’abril i que puguin gaudir de la hospitalitat ganxona, el bon clima, el paisatge tan diferent,  i la gran festa de Sant Jordi.