Iniciativa de Guíxols per la Independència // Visita a les torres d’Amics del Museu

Guíxols per la Independència s’afegeix a la campanya “Dóna la cara per la Independència” www.donalacara.cat , una iniciativa on gent de totes les edats i de totes les ideologies s’uneixen per penjar a la pàgina web el nom i el rostre a favor de la independència del país.
És per això que el proper diumenge 25 de març, entre les 10 del matí i les 14h del migdia, a la Rambla Vidal, esperen a les persones que s’hi vulguin afegir, on es faran les fotografies digitals a totes i tots aquells que ho vulguin.

Amb els lemes: Vine a “donar la cara” per Catalunya i  pel teu país i Seguim sumant esforços!, aporten el seu web i correu electrònic per tal d’accedir a tota la informació. www.assemblea.cat / guixols@assemblea.cat

 

Amics del Museu

Com a obsequi per als socis, la Junta d’Amics del Museu va organitzar el dissabte passat al matí una visita guiada a la sagristia de l’església parroquial, que va efectuar Mn. Jordi Reixach,  en la que s’hi troben elements de la litúrgia més propera als guixolencs i que formen part de la historia local. Des de custodies processionals que de petits havíem vist a les processons de Corpus, fis al reliquiari que conté el Sant Drap, tant relacionat amb la historia de l’ermita de Sant Elm.

També el mobiliari del S. XVIII i l’arquitectura de la fàbrica de l’església dividida en la part romànica i la part gòtica.

Seguidament, i acompanyats per l’arquitecte autor del projecte de remodelació, el senyor Albert Pla, es va resseguir l’itinerari de les torres del Fum i del Corn, com també les noves estades del palau de l’Abat, que va descriure en tots els detalls. Els seixanta socis assistents vàren poder veure i escoltar una lliçó de historia que va plaure a tothom.

Aprofitant la comunicació, fan saber que a dia d’avui ja han inscrit el soci número cent vint.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació