I després

Iniciativa de Guíxols per la Independència // Visita a les torres d’Amics del Museu

Compartiu aquesta història

Guíxols per la Independència s’afegeix a la campanya “Dóna la cara per la Independència” www.donalacara.cat , una iniciativa on gent de totes les edats i de totes les ideologies s’uneixen per penjar a la pàgina web el nom i el rostre a favor de la independència del país.
És per això que el proper diumenge 25 de març, entre les 10 del matí i les 14h del migdia, a la Rambla Vidal, esperen a les persones que s’hi vulguin afegir, on es faran les fotografies digitals a totes i tots aquells que ho vulguin.

Amb els lemes: Vine a “donar la cara” per Catalunya i pel teu país i Seguim sumant esforços!, aporten el seu web i correu electrònic per tal d’accedir a tota la informació. www.assemblea.cat / guixols@assemblea.cat

 

Amics del Museu

Com a obsequi per als socis, la Junta d’Amics del Museu va organitzar el dissabte passat al matí una visita guiada a la sagristia de l’església parroquial, que va efectuar Mn. Jordi Reixach, en la que s’hi troben elements de la litúrgia més propera als guixolencs i que formen part de la historia local. Des de custodies processionals que de petits havíem vist a les processons de Corpus, fis al reliquiari que conté el Sant Drap, tant relacionat amb la historia de l’ermita de Sant Elm.

També el mobiliari del S. XVIII i l’arquitectura de la fàbrica de l’església dividida en la part romànica i la part gòtica.

Seguidament, i acompanyats per l’arquitecte autor del projecte de remodelació, el senyor Albert Pla, es va resseguir l’itinerari de les torres del Fum i del Corn, com també les noves estades del palau de l’Abat, que va descriure en tots els detalls. Els seixanta socis assistents vàren poder veure i escoltar una lliçó de historia que va plaure a tothom.

Aprofitant la comunicació, fan saber que a dia d’avui ja han inscrit el soci número cent vint.

El més llegit

I després