I després

INFORME DEL SERVEI D’OCUPACIÓ MUNICIPAL DE SFG

Compartiu aquesta història

En el darrer Ple del mes de desembre, a petició del grup municipal de Guíxols des del carrer, la regidora d’Activitat Econòmica i Projectes Estratègics, Sílvia Romero, va facilitar l’informe estadístic del Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de l’any 2016 que, entre altres, conté les següents dades:

El total d’usuari inscrits al SOM de l’Ajuntament és de 12.292 persones de les quals 1.874 estan donades d’alta de recerca de feina (963 homes i 911 dones). El nombre de persones en recerca de feina empadronats a Sant Feliu de Guíxols és de 1.486 (783 homes i 703 dones) i el total d’ofertes gestionades en el servei des de gener 2016 fins a mitjans de desembre és de 254 ofertes de treball.

De 15 de setembre (coincidint amb el final de temporada d’estiu) fins a 20 de desembre s’han inscrit 103 persones al servei d’ocupació municipal, i s’han gestionat un total de 52 ofertes de feina, inserint al mercat laboral un total de 26 persones i setmanalment es fa un recull dels portals amb les ofertes d’altres administracions per posar-les a disposició de les persones aturades del municipi.

Durant tot l’any 2016 s’han dut a terme diversos programes i cursos formatius als quals hi ha assistit un total de 161 persones en situació d’atur, dels que 86 eren dones i 75 homes.

D’altra banda, es fa un suport continu en orientació laboral i acompanyament als usuaris aturats del municipi. Durant l’últim trimestre s’han atès presencialment consultes de 747 persones aturades al servei, de les quals 608 són de Sant Feliu de Guíxols. A banda de la atenció presencial, també s’ofereixen en l’àmbit de la orientació i intermediació laboral en diversos serveis.

Entre altres accions també es destaca que el 8 de març de 2016 es va signar un conveni amb Intermedia-Oscobe per tirar endavant el projecte Centre de Noves Oportunitats. El programa s’allarga fins al 30 de novembre de 2017 o té l’objectiu de reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació. Estan treballant amb un grup de 15 joves del municipi.

Podeu consultar el web del Servei d’ocupació municipal per qualsevol informació: www.som.guixols.cat

 

El més llegit

I després