I després

INFORMACIÓ DE L’APARCAMENT SOTERRAT

Compartiu aquesta història

A principis de febrer avançàvem que l’equip de govern havia rebut el primer estudi de viabilitat de l’aparcament soterrat del passeig que tenen projectat (http://www.rsf.fm/estudi-sobre-laparcament-soterrat ). El passat dilluns varen aportar noves dades en la valoració que els dos grups que conformen el govern (CiU i PSC) varen oferir als mitjans i que recollia el Diari de Girona: “Albó va comunicar que recentment han rebut l’informe de viabilitat econòmica que avala tirar el projecte endavant. L’alcalde va afirmar que mai abans s’havia avançat tant en aquest tema i, amb la proximitat de les eleccions, va negar que fos cap element electoralista -“no deixarem de treballar fins el dia abans de les eleccions”-, que fa dos anys i mig que hi treballen -per exemple, va apuntar que per a l’estudi econòmic va ser necessari fer un concurs, cosa que ha determinat els terminis- i que si és possible, convocaran el concurs per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió de l’aparcament abans de les municipals.
L’Ajuntament ja disposa d’un avantprojecte que preveu unes 400 places que es distribueixen en forma de U per sota del passeig dels Guíxols, l’inici de la carretera de Palamós i la zona blava que hi ha a l’altre costat dels Jardins Juli Garreta.
A la superfície, la intenció en és ampliar el passeig marítim i els Jardins a sobre d’aquesta zona blava. El govern, per fer més atractiu el contracte, inclou en el concurs tant l’execució de l’obra com la gestió d’aquest aparcament, el del Mercat i de la zona blava del municipi. Albó va afegir que l’Ajuntament hi podria destinar diners a fons perdut ja que seria una actuació que té retorn econòmic a la ciutat. En aquest sentit, va recordar que l’Ajuntament fa altres inversions a fons perdut i que suposen un retorn per a la ciutat més dèbil. Joan Alfons Albó va defensar aquesta ubicació de l’aparcament perquè és la menys polèmica i donarà servei als vehicles que venen de la carretera de Palamós, de manera que no hauran d’estar donant voltes per la ciutat buscant aparcament.
L’Ajuntament preveu que l’aparcament sigui d’una o dues plantes soterrades -en aquest cas, tindria forma de L- i que el preu de construir-lo oscil·li entre 17.000 i 24.000 euros per plaça d’aparcament”.
Just quan aquesta notícia sortia publicada, els components de Guíxols des del carrer varen enviar una nota en la qual consideren que un projecte d’aquestes característiques requereix un procés de participació i que s’oposarà totalment a que aquest projecte tiri endavant.

El més llegit

I després