Aquest dissabte al migdia s’ha inaugurat amb una destacada assistència, a la quarta planta del Monestir,  l’exposició  “Curar-se en salut”, que recull el testimoni de l’anterior exposició de l’Espai del Metge i la Salut Rural al temps que pot ser l’embrió de la futura implantació a la ciutat del Museu de la Medicina de Catalunya a l’Antic Hospital Municipal.
Comentaris molt positius després de la visita i satisfacció de tots aquells que hi ha treballat per fer-lo possible. L’arquitecte Dani Freixes, encarregat del disseny , declarava a la nostra emissora que després de reconèixer que estava una mica espantat per la resposta que una exposició basada en malalties i metges podia generar,  però es mostrava satisfet de les reaccions i, en to de broma, afegia que havia comprovat que ningú no s’havia posat malalt ni havia tingut símptomes d’indisposició. Freixes rebia felicitacions i anunciava que encara és millorable i s’hi afegiran nous elements.
Per la seva banda, Alfred Zarzoso, coordinador de l’exposició, comentava a RSF que des del plantejament de l’exposició hi ha hagut algunes variacions que han anat en benefici de la intenció primera que és la de reflexionar i de valorar que la salut és un gran tresor personal que cal conservar i que, sovint, el valoren en tota la seva dimensió quan la perdem. Afegia que una altra de les funcions és la de reforçar la consciència de la necessitat de conservar-la, amb el suport d’un gran col·lectiu, i de despertar el nostre esperit crític pels comportaments que ens la poden malmetre.
A l’exposició hi han assistit, a més d’altres autoritats i de representants de diversos àmbits del món de la salut a Catalunya, la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega i el conseller de Salut, Boi Ruiz que han compartit parlaments a la remodelada sala Abat Panyellas, remodelat auditori i sala de congressos, amb l’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó;  Àlvar Net, membre del Patronat del Museu de la Medecina de Catalunya; Ferran Tarradellas, Representant de la CEE a Catalunya i Joan Giraut, president de la Diputació de Girona. Tots ells es varen felicitar per la posada en funcionament  d’aquesta exposició de referència que obria una nova etapa i un nou espai en el conjunt de l’oferta del Museu d’Història i de la Ciutat de Sant Feliu.
Properament aportarem més dades sobre la configuració i el discurs d’aquesta exposició que estava pressupostada en 641.463,02 € , amb un finançament del  50% amb l’ajut FEDER de 320.731,51 € i la resta amb un ajut PUOSC de la Generalitat de Catalunya, de 168.003,56 € i una partida de l’Ajuntament de 152.727,95 €.

CURAR-SE 2

CURARSE 3