I després

INAUGURADA L’EXPO SOBRE ELS ÍBERS

Compartiu aquesta història

Dissabte es va inaugurar oficialment l’exposició “Guíxols. Eines i creences” organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través del Museu d’Història, que acull aquesta interessant exposició.
A través de panells i peces originals encabits en una de les sales del Monestir benedictí, podem fer un llarg viatge per l’època ibèrica, aquella de la qual s’escriu part de la nostra història a partir de les restes de l’assentament que els ibers varen establir a la Punta dels Guíxols (actual Salvament).
La proposta es fonamenta en l’època ibèrica i la vida quotidiana dels seus habitants, al món de les creences i la posterior romanització i el pas del món antic al món medieval del qual Sant Feliu també conserva vestigis en el conjunt monumental de la Porta Ferrada.
Entre les peces exposades, a més de les aportades pel propi Museu d’Història, es pot comptar amb altres traslladades des del Museu d’Arqueologia de Catalunya, precisament procedents del poblat ibèric dels Guíxols, Ullastret i fins i tot de la Vall d’Aro.
L’acte, presidit per l’alcalde, Joan Alfons Albó, es va complementar amb una taula rodona a l’entorn de les creences dels ibers que va comptar amb la participació d’experts en la matèria.
Cal destacar les il·lustracions de Jordi Sagrera i Francesc Riart , experts en coneixement històric i arqueològic:; així com de jocs i elements interactius que ens ajuden a fer una immersió de 2000 anys, al costat de la tribu ibèrica dels indigets que es varen assentar a Sant Feliu de Guíxols..

El més llegit

I després