I després

Inauguració oficial de la plaça del Puig

Compartiu aquesta història

Dissabte al matí es va inaugurar la nova Plaça del Puig en una jornada festiva en la qual no hi varen faltar els elements reglamentaris d’un esdeveniment d’aquestes característiques com és l’assistència dels veïns, la presència de les autoritats, els gegants i capgrossos, música en directe, espectacle infantil i xocolatada.
I també es va propiciar un altre situació pròpia d’aquests espais com fou la trobada entre ciutadans de tots els punts del municipi que es varen afegir a la festa que va comptar amb els parlaments de les autoritats locals i la del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila amb l’escenari col·locat en l’espai on fa anys hi havia l’antic magatzem d’abastos a tocar del que s’anomenava popularment com la plaça de les dotze.
També cal destacar la presència de l’exconseller Joaquim Nadal que, en la seva etapa al Govern, es va aprovar el projecte d’intervenció integral del barri del Puig-Eixample en la convocatòria de l’any 2009 de la Llei de barris.
Per la seva banda l’actual,conseller, Santi Vila, va comentar que el projecte anirà endavant malgrat la contenció econòmica, que està previst executar-lo i que es contempla que, en el pitjor dels escenaris, es podria alentir una mica però que l’actuació en aquesta zona, l’actual Govern, té clar que l’ha de continuar malgrat la difícil conjuntura econòmica per la que s’està passant. Convidat per l’alcalde i regidors, Vila va passejar pel barri per contemplar in situ, les necessitats de l’espai així com les seves possibilitats de cara al futur.
Recordem que l’objectiu és revitalitzar i dinamitzar una part important del nucli antic del municipi per tal que recuperi la centralitat que li és pròpia, constituint un espai de referència del nucli antic de la ciutat, així com el centre d’un futur eix de vianants entre la part alta de Sant Feliu de Guíxols i el Passeig del Mar.
Les obres de la nova plaça, que s’emmarquen en la Llei de barris, han tingut un cost de 753.364 euros i el conjunt de la intervenció al barri del Puig-Eixample de Llevant té un pressupost total de 5,6 milions dels quals 2,8 procedeixen del fons de foment de la Llei de barris.

DSCN6752

DSCN6743

El més llegit

I després