I després

Inauguració del nou Guíxols Arena

Compartiu aquesta història

La zona del darrere de l’Institut Sant Feliu, a Vilartagues, coneguda com a Guíxols Arena, ja s’ha finalitzat.
El dijous, 8 de setembre, va ser visitada per l’alcalde, Carles Motas, i un grup de regidors.
Simbòlicament es va fer un breu partit de bàsquet, atès que a la zona hi ha dues pistes per practicar aquest esport.
Guíxols Arena és un gran equipament de 9.723 metres quadrats, amb capacitat per a unes 8.000 persones quan s’hi facin espectacles musicals de gran format (per exemple, del Festival de la Porta Ferrada o d’altres productors), amb unes grades fixes per a uns 1.500 espectadors i altres usos cívics, culturals, esportius o socials.
L’obra arranja el desnivell existent i el soluciona amb una grada, incorpora un sistema de drenatge d’aigua, inclou la construcció de dues pistes polivalents obertes i esdevé un equipament públic obert ambiciós.
“És la inversió més gran que fa enguany l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a Vilartagues”, considera l’alcalde Carles Motas, i és un equipament que ha d’anar més enllà de la mateixa ciutat, ja que pot donar servei a Sant Feliu a les poblacions del voltant, en tenir un espai condicionat per a usos esportius, d’aparcament, de concerts i altres activitats.
El pressupost contempla una inversió d’uns 420.000 euros més IVA, amb l’obra licitada. En fases posteriors s’hi pot afegir també tasques de jardineria.
La polivalència d’aquest gran espai obert a l’aire lliure, urbanitzat i endreçat, fa que s’hi puguin realitzar diferents activitats: quan no hi ha concerts en surten dues pistes esportives, un aparcament per a 152 turismes, una zona d’autocars…
Tots els usos poden conviure sense problemes, i tots es complementen. La proximitat del pavelló poliesportiu Carles Nadal, l’institut de secundària, el camp de futbol proper, fan que pugui ser usat per diferents col·lectius.
La zona és fàcilment segmentable per acollir diferents esdeveniments de tots tipus.
De cara a concerts, es deixa ja muntat un sistema de canalitzacions per a cables per evitar que les empreses de concerts hagin de passar cablejats en superfície, així com diferents punts de llum i sortides d’emergència.
El nucli de Vilartagues tindrà aquest equipament d’ús ciutadà, que donarà resposta a moltes i variades situacions, per satisfer necessitats que les entitats i la ciutadania requereixen.

Inauguració:

TOTS ELS ACTES SÓN GRATUÏTS

Dissabte 17 de Setembre
18.30h Cercavila, Gegants i Castellers
Inici: pl. Salvador Espriu fins a Guíxols Arena.
amb Percussió Ganxona, Colla Gegantera, Colla Castellera de les Gavarres i Colla Castellera de Santa Cristina d’Aro

20.30h Música amb Ask the Dust

21.15h QUERCUS
Reviu el Rock Local dels últims Vint Anys

22.30h FOC, DIABLES I PIROMUSICAL
amb els Diables de Pere Botero

23h ORQUESTRA PLATERIA
Últim Concert de la mítica Banda a comarques gironines
+Dj Les Hitanes – Alex & Txema

Diumenge 18 de Setembre

18h FESTA HOLI amb SoNatural 10

Viu la festivitat de pols de colors – A càrrec de SoNatural 10
Organitza: Ajuntament amb la col.laboració del Consell de Joves i C.E.Montclar

El més llegit

I després