I després

Inauguració de l’Espai Albertí al Monestir

Compartiu aquesta història

Aquest divendres s’ha inaugurat al Museu d’Història de la Ciutat l’Espai Albertí, tres sales del convent que aportaran una petita part del testimoni del pintor guixolenc a través de la seva pintura carregada d’energia vital en els paisatges i retrats que s’hi poder contemplar.
Aquest esdeveniment, emmarcat dins l’Any Albertí coincidint amb el centenari del seu naixement, aportarà un record permanent d’un dels pintors més reconeguts que ha donat Sant Feliu juntament amb Ponsjoan i, ara, Sant Feliu el vol reivindicar com un dels principals valors i actius del patrimoni cultural.
Josep Albertí, nascut a Sant Feliu de Guíxols l’estiu de 1913, fou un artista de personalitat forta i de tarannà polifacètic. En morir, va llegar a la ciutat part important de la seva obra pictòrica i la casa on vivia.
Pintor sincer i vital, poeta espiritual i místic apassionat del cant. El seu món interior ens arriba a través de les seves obres i d’aquestes pinzellades carregades de color i textura.
A les parets del seu espai hi queden immortalitzades algunes de les seves paraules quan deia: “Intentar trobar o plasmar pintura és per a mi procurar aconseguir vida mitjançant poesia plàstica. Trobar realitat, transmutar el que és natura, fer una recreació d’uns elements creatius”.
En la presentació d’aquest divendres es va celebrar una taula rodona amb dos dels seus marmessors com són Alfons Hereu, amic i fotògraf i Francesc de la Peña, col·leccionista i amic a més de la historiadora de l’art, Mariona Seguranyes, que destacava que “és un artista amb un món interior molt fascinant, complex, dens, amb una obra molt personal i que té lligams amb artistes a nivell europeu com Munch, Sutin o Shiele. El contemplo com un personatge molt especial que va concebre la seva vida com un acte artístic dia a dia que explorava en diferents particularitats com la pintura, el cant i la poesia tot i que la seva obra més extensa és la pictòrica i la mostra com una actitud davant de la vida.
Del 12 d’abril al 30 d’agost es pot contemplar també una exposició itinerant per les places de Sant Feliu i en el mercat cobert, la Mostra de Treballs Escolars dels Tallers d’Història “Josep Albertí: el pintor enamorat de la vida”. www.guixols.cat/anyalberti

DSCN6724

DSCN6722

DSCN6725

El més llegit

I després