I després

IMPORTANTS ACTUACIONS AL PORT DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

Els dos edificis de la banda de llevant del port de Sant Feliu de Guíxols tenen els dies comptats després que el director general de Ports de la Generalitat ho comuniqués a l’alcalde, Carles Motas, el passat dijous en la seva visita a l’Ajuntament de la ciutat.
L’edifici que ha tingut diversos usos i que últimament utilitzava Protecció Civil, i la nau de l’antiga Nàutica Sant Feliu, seran enderrocats per tal d’alliberar tot aquell espai situat entre l’edifici del nou Club Nàutic i el carril-bici. L’Ajuntament ha aconseguit, a més, que la Generalitat asfalti els espais resultants i també l’esplanada de l’aparcament on s’hi instal·la cada estiu el recinte del Festival de la Porta Ferrada.
Aquesta actuació coincidirà amb el reforç del dic de recer, entre el darrer dels 20 calaixos de formigó i la zona a tocar de la Cala Jonca, darrera de l’edifici del Club Nàutic nou, espai per on les onades provocades pels temporals superen l’escullera, on s’hi construirà un mur submarí en forma de graderia per complementar definitivament el reforç.
Aquesta actuació, que estarà enllestida per la primavera de 2016, suposa la major inversió de la Generalitat en ports de Catalunya que ja hauria d’estar enllestida però una actuació d’emergència en el port de Blanes va obligar a endarrerir-la.
En total representarà una inversió propera a 1,3 milions d’euros que ja va anunciar el conseller de Medi Ambient i Territori, Santi Vila, en el seu parlament d’inauguració del restaurant Marinada, del Nàutic Vell, el mes de maig de 2014.
En aquest àmbit la Generalitat ja va fer una gran inversió amb la instal·lació dels 20 calaixos de formigó que va suposar una despesa de 7,4 milions d’euros.
De moment no hi ha resposta sobre una demanda de dos calaixos més a la banda de ponent, fins arribar a l’alçada del far, realitzada per l’anterior govern i el Club Nàutic per evitar l’agitació de les aigües a la zona dels iots d’eslores grans ja que els corrents que es generen quan les onades envesteixen a Les Planetes, provoca molta inestabilitat a les embarcacions amarrades en aquest espai proper a la bocana.

MOLL-FACE

El més llegit

I després