I després

IMPORTANT PREMI PER JOSEP DOMÈNECH

Compartiu aquesta història

El llibreter guixolenc Josep Domènech i Ponsatí ha guanyat aquest divendres el 13è Premi de Poesia en la memòria de Gabriel Ferrater, dotat amb 7.250 euros. L’obra “El Càcol”, inspirada en la població empordanesa de Calonge, s’ha imposat a la trentena d’originals presentats.
Per a l’editor d’Edicions 62 i membre del jurat, Jordi Cornudella, la poesia de Domènech i Ponsatí és d’aspecte “juganer, omple de jocs lèxics i sintàctics, un joc intel·ligent amb la llengua que fa còmplice al lector amb la lectura”.
El poeta, nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona) fa 48 anys i que treballa en la llibreria ca Geli de Girona, compta amb altres dos llibres de poesia i ha estat traductor esporàdic.
Durant l’acte de lliurament del premi, ha reconegut que es va retirar de la poesia fa un parell d’anys, “però ‘El Càcol’ va ser el meu acte ultimàtum, que he acatat gairebé al peu de la lletra”.
Aquest premi, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés, la comissió ciutadana Gabriel Ferrater i Edicions 62, suposa també la publicació del poemari durant la primavera de l’any proper i una escultura de l’artista de Sant Cugat Pep Codó.
Amb el guardó, que en ocasions anteriors han guanyat escriptors com Marc Romera, Manel Ollé o Jaume Subirana, es recorda la figura del difunt Gabriel Ferrater, un dels autors més rellevants d’obres poètiques de la literatura catalana de postguerra.

També us aconsellem un article de l’any 2006 al diari el País on podreu conèixer a més profunditat al poeta guixolenc a través de la perspectiva de lluís Muntada:
http://elpais.com/diario/2006/05/25/quaderncat/1148517918_850215.html

El més llegit

I després