I després

ICV vol que el Parlament actuï per obrir el pas privatitzat del Club de Mar de SFG

Compartiu aquesta història

Una proposta de resolució del diputat d’ICV-EUiA, Joan Boada insta al govern de la Generalitat a actuar perquè la paret que barra el pas al camí de ronda a l’alçada de Can Rius (exactament als apartaments Club de Mar), a Sant Feliu de Guíxols, sigui enderrocada i es permeti l’ús públic d’una zona il•legalment privatitzada.

Amb aquesta prohibició de l’accés públic es la coalició considera que es vulnera tant l’article 132 de la Constitució Espanyola com l’Art. 28 de la Llei de Costes, que protegeix el domini marítimo-terrestre i que garanteix que el pas ha de ser lliure, públic i gratuït. Per tant, els concessionaris no poden privar l’accés al litoral dels veïns invocant un suposat dret que els ve donat per una concessió administrativa.

Esperen que una intervenció més activa de la Generalitat desencalli el procés, atès què des de fa dos anys la Generalitat té les competències que li permeten actuar. Consideren que aquesta és una situació que fa massa anys que dura perquè la passivitat de les administracions permet una situació de privilegi completament il•legal segons un dictamen jurídic que el grup ecosocialista va encarregar i va posar a disposició del govern local.

El grup municipal d’ICV-EUiA denuncia aquesta qüestió des de fa temps i poc abans de les eleccions municipals ja va pintar amb eslògans reivindicatius la paret que tanca la zona a l’ús públic. L’Ajuntament també està fent accions en el mateix sentit, gestions a les quals hi donen suport. El grup local d’ICV-EUiA demana a la resta de partits i entitats de Sant Feliu de Guíxols així com a la ciutadania que prenguin consciència de la importància de recuperar per a la ciutat un espai segrestat des de fa massa anys.

Aquest divendres 13 de gener, el diputat Joan Boada acompanyat pel regidor de Sant Feliu de Guíxols, Jesús Fernández, s’acostaran a aquest indret per denunciar la situació i respondre a les preguntes dels mitjans.

Adjuntem també la proposta de resolució entrada al Registre General del Parlament de Catalunya. parlament Can Rius-1

El més llegit

I després