I després

ICV exigeix al conseller Recoder que obri el pas de Can Rius

Compartiu aquesta història

ICV EUiA de Sant Feliu ha difós una nota de premsa en la qual insta al Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, a no fer el joc als propietaris del Club de Mar de Sant Feliu i que resolgui negativament el recurs presentat pels propietaris del Club de Mar que, una vegada més, estan aconseguint aprofitar la desídia de les administracions per evitar que els ciutadans gaudeixin d’un espai declarat públic per la pròpia administració autonòmica.

En la nota, el regidor del grup ecosocialista, deixa entreveure que l’Ajuntament hauria de ser més decidit i tirar pel dret (l’enderroc s’havia de produït el dia 3 d’agost) al temps que interpreta que la Generalitat escolta més als propietaris que no pas als representants dels ciutadans al temps que tenen la sensació que es dóna l’excusa de les vacances per tal que els propietaris guanyin, com a mínim, un altre estiu al temps que els ciutadans continuen privats del seu dret de pas.

La nota diu textualment:

Després de l’acord unànime del Parlament de Catalunya amb la resolució impulsada pel diputat Joan Boada, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, amb més d’un mes de retard, va desestimar el recurs de Turispània per evitar l’enderroc de la paret aixecada fa dècades al Club de Mar. Aquesta paret i dos accessos privats més impedeixen el pas lliure a la zona marítimo-terrestre davant de “Sang i Fetge”, a ponent de la badia de Sant Feliu i tanquen el camí de ronda.

El termini per enderrocar la paret va vèncer el dia 3. L’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, (CiU) va anunciar públicament que els operaris municipals s’encarregarien de fer-ho. La paret continua dempeus. L’ajuntament s’ha fet enrere perquè Turispània ha presentat una mena de recurs de súplica que no hauria d’aturar l’enderroc. La única sortida legal per l’empresa és la via del contenciós administratiu. Malgrat tot, l’actitud de l’ajuntament no és prou decidida, igual que la de la conselleria, que sembla escoltar més les raons de la propietat que no pas el mandat del Parlament i la prevalença de l’interès públic. Exigim al conseller Recoder que faci complir la llei i ho demostri amb actes.

Les vacances d’agost no poden ser l’excusa perquè la propietat del Club de Mar triomfi amb la seva maniobra dilatòria i pugui passar un estiu més saltant-se la llei a la torera. El nostre grup polític continuarà pressionant perquè no sigui així i participarà en altres mobilitzacions i actuacions que no trigarem a convocar per tal d’evitar-ho.

ICV-EUiA

El més llegit

I després