I després

En menys d’un mes 10.000 persones visiten el Thyssen SFG

Compartiu aquesta història

Més de 10.000 persones han visitat la mostra Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux. Col·lecció Carmen Thyssen des de l’obertura, el 8 de juliol. Segons s’informa des de l’Ajuntament de Sant Feliu, s’han complert les previsions no només per la xifra d’assistents, sinó també per la valoració satisfactòria de la mostra per part dels visitants. La demanda del públic que vol tornar a veure l’exposició ha motivat la creació d’un abonament, personal i intransferible, per quatre visites i a preu reduït que s’adquireix a les taquilles del monestir de Sant Feliu de Guíxols on s’exhibeix Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux.

El turisme interior encapçala l’assistència a l’exposició. Un 54% dels visitants són de Catalunya, mentre un 8% provenen de diferents punts de la península. Els francesos (un 23%) encapçalen les xifres del turisme estranger, seguits pels britànics, els alemanys i els holandesos. La diversitat de la procedència, tant geogràfica com social, confirma l’aspiració de l’Espai Carmen Thyssen de proyectar-se més enllà de l’àmbit de l’oferta cultural de la ciutat.

Amb l’inici del nou curs s’ampliarà l’activitat didàctica a l’entorn de l’exposició. Fins ara, el col·lectiu dels nois i noies dels Casals d’Estiu ha sumat més de tres-centes visites. La iniciativa forma part de les propostes educatives de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per a les vacances escolars d’aquest estiu.

La mostra té un aforament limitat, i les entrades (que també es poden adquirir a través de ticketmaster.es) són pautades amb una cadència de seixanta minuts per evitar aglomeracions. L’exposició és oberta fins el 7 d’octubre. www.espaicarmenthyssen.com

En una entrevista a Ràdio Sant Feliu, el regidor de Cultura, Pere Albó, ha declarat que r que aquest és un projecte que s’obre a noves possibilitats d’expansió en el qual no es descarta l’afegitó Costa Brava atès que traspassa l’àmbit local i que pot comptar amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. A més va destacar la visita d’eurodiputats i diputats, que no descarten que es pugui beneficiar dels fons FEDER que podrien possibilitar fins el 50% del seu finançament.

En les darreres hores els diputats Josep Antoni Duran i Lleida i Josep Sánchez llibre d’Unió Democràtica de Catalunya acompanyats de familiars, varen fer una visita guiada per la pròpia baronessa i la presència de l’alcalde, Joan Alfons Albó i dels regidors, joan Vivente i Pilar Giró, que també n’és la comissària. El president del grup parlamentar de CiU va elogiar la qualitat de la mostra i la generositat de Carmen Cervera.

 

El més llegit

I després