I després

ICV-EUiA IMPULSA LA RENDA GARANTIDA

Compartiu aquesta història

Des de el juliol del 2006 hi ha una llei que determina uns ingressos de 664 euros per 12 pagues l’any com a renda mínima a Catalunya. Aquesta xifra es va determinar per complir l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya perquè tothom tingui uns ingressos econòmics per sobre el llindar de la pobresa.
Aquest principi establert a l’Estatut no es compleix actualment. Per tirar-lo endavant ICV-EUiA , juntament amb sindicats i altres organitzacions està impulsant una recollida de firmes com Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya. Se’n necessiten 50.000 i diumenge passat els vianants de la Rambla Vidal van tenir l’oportunitat de fer-ho a la carpa que va muntar ICV-EUiA, que l’ha fet rodar des de Roses a Sant Feliu de Guixols, poble a poble per recollir firmes i fer difusió d’aquesta iniciativa.
A la Renda Garantida de Ciutadania hi tenen dret totes les persones majors de 18 anys i els menors emancipats que visquin legalment a Catalunya amb una residència continuada mínima de 12 mesos i que tinguin uns ingressos mensuals inferiors a 664 euros per 12 pagues. És el dret a cobrar la quantitat que sumada als ingressos que tinguin per qualsevol raó s’arribi a la quantitat esmentada. La persona que cobri aquesta renda te algunes obligacions, entre elles no pot rebutjar una oferta de treball adequada a les seves capacitats.
Aquesta renda s’ha de finançar a càrrec dels pressupostos de la Generalitat i no està condicionat a les seves disponibilitats.
La proposta va ser acollida molt favorablement pels vianants guixolencs i pels forasters que estaven de visita a la nostra ciutat. A la tarda la carpa es va traslladar a Platja d’Aro.

El més llegit

I després