Ens ha deixat un guixolenc especial i singular, en Manel de l’Evara (Manuel Vázquez Sánchez) a l’edat de 71 anys. Els funerals en sufragi per la seva ànima se celebraran aquest dijous, 30 d’agost a les 10 del matí.

En Manel ja havia superat fa anys, amb força i perseverança, una greu malaltia però no ha pogut superar-ne una segona que, en poc més de dos mesos, ha estat fulminant.

Poques coses es poden explicar d’en Manel que no sàpiguen els seus amics, coneguts i saludats, era la imatge positiva d’un ganxó popular, simpàtic, amable i cordial.

El seu caràcter emprenedor el va portar a fundar, amb el seu amic i soci, Eliseu Ramot: Comercial Evara (Electrodomèstics Vázquez Ramot).

Ambdós provenien de la històrica empresa d’electrodomèstics Ergiond de l’avinguda Juli Garreta i varen obrir el seu propi negoci al passeig del Guíxols on s’hi va incorporar la seva esposa, Marta Cruañas, i el seu fill Ferran. Anteriorment, en Manel, va treballar a altres llocs com la fràbrica de can Prioux o la Renault (Metropol) entre altres.

Gran afeccionat al tennis, fou president del Club Tennis Guíxols, i també al futbol d’on es recorda especialment l’època en què el seu fill jugava amb la Penya Sport i ell pràcticament l’acompanyava corrent per la banda desbordat per la passió.

Catalanista i amant de les sardanes se’l va veure participat també en actes com la portada de la Flama del Canigó a Sant Feliu de Guíxols a través del Montclar, amant també de les tradicions i dels versos i poemes que també era capaç de compondre.

En definitiva un personatge entranyable, de la casa que, dissortadament, ens deixa prematurament però que de ben segur que la seva figura perdurarà en el record de tots els guixolencs.