I després

Guíxols des del Carrer valora l’aprovació del Pla de Contingència i Recuperació en el Ple Municipal d’aquest dijous

Compartiu aquesta història

El grup municipal de Guíxols des del Carrer ha fet arribar un escrit on valora l’aprovació, en el Ple Municipal virtual d’ahir dijous, del Pla de Contingència i Recuperació, acordat per totes les formacions polítiques que formen part de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i d’un import de més d’1,2 milions d’euros.

A continuació teniu l’escrit complet:

 

SANT FELIU DE GUÍXOLS DESTINA 1.261 Milions € PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA CRISI DEL COVID-19 A LA CIUTAT

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem es mostra satisfet amb la feina, feta fins ara per consens, i en l’acord que recull algunes de les seves propostes.

El “Pla de Contingència i Recuperació 2020” és fruit del treball col·lectiu de les diferents formacions polítiques que configuren el Ple municipal. L’acord final aprovat ahir, ha vingut després d’unes quantes reunions de treball, on cada grup ha pogut exposar el seu parer i les seves propostes per actuar davant els problemes derivats de la situació d’emergència creada per la pandèmia,

El Pla s’orienta en tres grans àmbits: social, econòmic i associatiu. Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, des d’un primer moment, ha estat partidari d’arribar a un consens i a la unitat d’acció, malgrat no compartir del tot algunes de les mesures aprovades. En aquest sentit, per exemple, la formació s’ha mostrat contrària des d’un primer moment a ampliar els espais de les terrasses, principalment, perquè no tots els establiments de restauració ni tots els bars tindran les mateixes opcions d’ampliar. També ha reclamat que la campanya “Guíxols Gaudeix” no es limiti a aquelles persones que tenen cert poder adquisitiu ja que cal fer despeses per damunt del 100€ per rebre un descompte. Per això ha demanat, i ho continua fent, que les ajudes socials es facin, també a través del comerç local, amb un sistema de targetes que, mitjançant una xarxa col·laborativa d’establiments, serveixi per ajudar a clients al mateix temps que es fomenten els comerços.

Malgrat aquestes diferències, en el gruix de les mesures hi ha hagut bona sintonia i acord. Guíxols des del Carrer – En Comú Podem destaca que el Pla de Contingència i Recuperació 2020, a banda d’incrementar considerablement les partides destinades a acció social, garanteix, amb del compromís polític, que cap persona es quedi enrere. Ni en els aspectes més bàsics, com el menjar i l’allotjament, ni tampoc en els aspectes lúdics i de mainada. Ningú, i menys un nen o una nena, s’ha de quedar sense poder fer una activitat perquè, conseqüència de la crisi, no es pot fer front al rebut corresponent.

També cal destacar l’import global de les partides destinades a accions concretes per assegurar el suport a les empreses i els autònoms que ho requereixin, amb l’objectiu de pal·liar en part els problemes econòmics que ha produït el confinament obligat. També són importants les mesures fiscals adoptades, com l’exempció del pagament durant tot el 2020 de les taxes d’ocupació pública o les bonificacions en la recollida comercial.

Finalment, Guíxols des del Carrer-ECP vol destacar la posta en marxa d’un Pla Local d’Ocupació que, de manera complementària amb els programes del Servei d’Ocupació de Catalunya que s’aniran desenvolupant al llarg de tot l’any, servirà per reduir els efectes de la desocupació a la nostra ciutat. Actualment tenim amb una taxa d’atur de gairebé el 14%, dos punts més que fa just un any enrere. Precisament, aquesta va ser una de les primeres propostes que en el seu moment va presentar la nostra formació.

Sant Feliu de Guíxols, 28 de maig de 2020

El més llegit

I després