I després

Guíxols des del Carrer valora diversos punts del Ple Municipal Ordinari del mes de juny

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer valora, en un escrit, diversos punts tractats en el passat Ple Municipal Ordinari del mes de juny celebrat aquest dijous dia 25. A continuació podeu llegir el text íntegre.

 

Sant Feliu de Guíxols no tindrà un pla de voreres conegut i participatiu

El govern municipal dóna l’esquena a una proposta per millorar la mobilitat i la seguretat viària

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem va presentar en el Ple d’ahir una proposta per a l’elaboració d’un Pla Integral de Voreres, que es plantejava amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments a peu per tota la ciutat, al mateix temps que incrementava la seguretat dels vianants i millorava l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Es proposava elaborar una diagnosi de l’estat actual de totes les voreres de la ciutat i adaptar un calendari pautat d’actuacions després d’establir uns criteris de participació entre tots els grups municipals i amb la ciutadania. En definitiva es tractava de què allò que, més o menys va fent cada any el govern de manera unilateral i no se sap ben bé amb quins criteris, es fes a partir d’un Pla prèviament conegut i elaborat de manera participativa. També es contemplava el vessant estètic i harmònic de les superfícies, que actualment barregen acabats de diversa factura. La proposta va ser ben rebuda pels partits de l’oposició, però no pel govern actual, que ja sabem que és poc amic d’obrir processos participatius.

En el mateix Ple, i en l’apartat de les mocions, es van aprovar les dues que presentava la nostra formació. Una per demanar al Govern de la Generalitat que redefineixi el model en la gestió de les residències i l’atenció a la gent gran. Malauradament, l’experiència viscuda per aquestes persones a partir de la pandèmia ens hauria de fer reflexionar i servir com experiència. L’altra de les mocions feia referència a fer els canvis normatius a la Renda Garantida de Ciutadania perquè sigui complementària al Ingrés Mínim Vital i, d’aquesta manera, poder arribar a més persones i de millor manera. La tercera de les mocions, que presentava el govern en relació a la polèmica sorgida arran de la supressió d’un P3 a l’escola L’Estació, també va ser aprovada.

El més llegit

I després