I després

Creu Roja impulsa una campanya de borsa de pisos de lloguer social amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu

Sota el nom “Tens un pis? Dona (li) una oportunitat”, Creu Roja Sant Feliu de Guíxols- Vall d´Aro impulsa una campanya dirigida als propietaris i propietàries de pisos buits de la Vall d’Aro. És una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Compartiu aquesta història

Sota el nom “Tens un pis? Dona (li) una oportunitat”, Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d´Aro impulsa una campanya dirigida als propietaris i propietàries de pisos buits de la Vall d’Aro. És una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Es pretén donar a conèixer i fomentar l’opció del lloguer mitjançant les borses de mediació per al lloguer social. Així, es possibilita la mobilització d’habitatge buit i el coneixement dels avantatges i garanties dels que se’n pot beneficiar la part propietària. La idea és incrementar el nombre de pisos destinats a lloguer assequible.

Aquestes borses s’integren en un programa gestionat per l’oficina d’habitatge dels municipis, així com del Consell Comarcal. Es nodreixen d’habitatges a un preu inferior al del mercat i s’adjudiquen a persones destinatàries de programes socials que reuneixin una sèrie de requisits de caràcter socioeconòmic.

Als propietaris que hi inclouen els seus pisos se’ls ofereix, de manera gratuïta, seguretat jurídica i diversos avantatges al llarg de la relació contractual, com ara una atenció personalitzada, cobertura d’Avalloguer sobre el cobrament de rendes, seguiment dels pagaments del lloguer, bonificacions en l’IBI, assegurança multirisc, tramitació del contracte i defensa jurídica i un control del bon ús de l’habitatge, entre d’altres qüestions.

Aquesta campanya forma part d’un conjunt d’accions que es duen a terme dins del projecte “Prevenció de l’exclusió residencial- habitatges d’inclusió” iniciat el passat mes de Setembre del 2019 a diferents municipis de la Vall d’Aro amb finançament del programa “Benestar i Comunitat” del Dipsalut.

Les totes línies d’actuació d’aquest projecte són:

•Seguiment i pla de treball amb diverses famílies dels pisos d’inclusió social de la zona de Vall d’Aro.
•Tallers de competències bàsiques en les que es treballen competències personals vinculades a temes d’habitatge, com situacions de conflicte veïnal, temes de comunitat, recerca d’habitatge, resolució de conflictes, entre altres.
•Sensibilització a la comunitat en temes d’habitatge: treball en xarxa amb les diferents entitats, associacions i administracions publiques.

Per a més informació podeu trucar a Creu Roja Sant Feliu-Vall d’Aro al 972 82 22 00.

 

 

El més llegit

I després