I després

Guíxols des del Carrer portarà al proper ple municipal diverses propostes per millorar la recollida selectiva a la ciutat

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem critica les xifres de la recollida selectiva a Sant Feliu i lamenta “la poca conscienciació del govern per aquest tema que afecta al medi ambient i a la lluita contra l’emergència climàtica”.

La formació encapçalada per Jordi Lloveras, amb les dades facilitades per l’Agència de Residus de Catalunya a la mà, explica que Sant Feliu “continua lluny dels estàndards de recollida selectiva marcats per la directiva de residus”.

Davant d’aquesta situació, els Comuns de Sant Feliu afirmen que portaran al proper ple municipal un seguit de mesures “per començar a revertir la situació”. Entre elles inclouen tancar amb xip els contenidors de les fraccions rebuig i orgànic, “suprimint de la via pública l’excés actual de contenidors oberts de la fracció rebuig”.

També proposaran posar en marxa una campanya informativa i de conscienciació per evitar l’excés d’abocaments dins la fracció rebuig. A més, plantejaran implantar la fracció de rebuig en el sistema de recollida comercial, aplicar un sistema de bonificacions per a ús de la deixalleria municipal o renovar la deixalleria mòbil amb un vehicle més versàtil i amb horaris més flexibles.

El morats expliquen que en el referent a la recollida selectiva a Sant Feliu s’arriba al 44,08%, el que suposa “no només l’estancament de la recollida selectiva, sinó també la seva tendència a la baixa”. La formació també destaca que en les dades del passat 2022 s’ha obtingut “el pitjor resultat de l’última dècada”, exceptuant l’any 2020, l’inici de la pandèmia.

El més llegit

I després