I després

Guíxols des del Carrer portarà a Ple una proposta per actualitzar l’ordenança d’estalvi de l’aigua

Compartiu aquesta història

Guíxols des del CarrerEn Comú Podem portarà al proper Ple Municipal d’aquest dijous 21 de març una proposta “per tal de revisar i actualitzar, sense més demora, l’ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua”.

Els Comuns de Sant Feliu diuen que la finalitat és “adaptar les noves edificacions a sistemes de reaprofitament de l’aigua, així com tenir un major control de l’aigua sobrant de les piscines i disminuir la superfície verda dedicada a la gespa per augmentar la d’arbres, arbustos o plantes que necessitin poc reg”. Ens ho explica el regidor de la formació, Jordi Lloveras.

El grup municipal explica que “l’augment de llargs períodes de falta de pluja, conseqüència directa del canvi climàtic, comporta una reducció important i preocupant de l’aigua potable” i que que la nostra ciutat hagi tingut un creixement sostingut “en nombre d’habitants com de construccions i nous serveis, fa que l’aigua potable es vagi reduint progressivament”.

Per Guíxols des del Carrer “està clar” que les administracions “han d’adoptar mesures que, mitjançant una major conscienciació del problema i amb mecanismes i tecnologies diferents, puguin ajudar a millorar l’ús l’aigua”.

La formació es refereix a qüestions com ara el reaprofitament de les aigües grises, que provenen de la rentadora o la dutxa, que són “un recurs adient per a la substitució d’aigua apta per determinats consums, com per exemple, el reg de jardins, la neteja de vehicles, l’ús per a cisternes de WC o tasques de neteja”. Els Comuns també proposen l’ús de les aigües freàtiques o de l’aigua de pluja que cau a les teulades.

El més llegit

I després