I després

Guíxols des del Carrer-En Comú Podem diu: “El nou Pla Local d’Habitatge es queda a mitges” i presentarà al·legacions “a un text que no dona resposta a les necessitats de la majoria de la gent”

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, ha enviat un escrit en el qual explica que presentarà al·legacions a un text que no dona resposta a les necessitats de la majoria de la gent.

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer-En Comú Podem diu: “El nou Pla Local d’Habitatge es queda a mitges” i presentarà al·legacions “a un text que no dona resposta a les necessitats de la majoria de la gent”

EL NOU PLA LOCAL D’HABITATGE ES QUEDA A MITGES

El Ple municipal d’ahir va aprovar, només amb els vots favorables dels partits de govern, el nou Pla Local d’Habitatge pel període 2022-2027. Guíxols des del Carrer – En Comú Podem es va abstenir, en espera de veure com evolucionen les al·legacions que presentarà. 

D’entrada la formació dels comuns considera que no és un bon pla perquè es presenta tard. El govern deia que era una prioritat i arriba gairebé a final de mandat. Està en part desfasat en la seva fase d’anàlisi, ja que parteix d’unes dades que no són actuals i algunes són fins i tot discutibles. També perquè la meitat de les propostes que es presenten no tenen assignació pressupostària, ni per aquest ni pels propers anys, amb la qual cosa es fa difícil creure que es portaran a terme.

Per altra banda, tota la qüestió de les ajudes en la rehabilitació d’edificis i habitatges per millorar l’eficiència energètica i l’estalvi de les famílies es deixa en espera d’uns eventuals fons europeus, que ningú sap amb certesa quan i com arribaran.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem denuncia que el Pla no aprofiti tot el potencial que té el vigent planejament urbà en sectors de millora urbana previstos per a la construcció d’habitatge de protecció oficial, i que no afronti amb determinació el problema endèmic de la falta de lloguer assequible que pateix la ciutat. De fet, el Pla no entra en la qüestió llargament reivindicada per la formació morada de limitar el nombre de pisos d’ús turístic que hi ha a la ciutat. De tot el parc d’habitatges que té Sant Feliu de Guíxols només un 17% es destina a lloguer, però una part molt important és per a habitatges d’ús turístic.

Algunes dades del 2021 sobre la qüestió de l’habitatge a Sant Feliu de Guíxols: es van produir 97 accions judicials relacionades amb el dret a la vivenda, les dependències de Serveis Socials van atendre 132 problemes concrets sobre habitatge, i es van detectar 120 ocupacions irregulars, a banda d’algunes situacions de infra habitatges que el Pla no vol veure. Per tot plegat, el grup municipal dels comuns entén que el context actual és prou preocupant com per no haver dissenyat d’entrada un pla més compromès amb la gent que realment ho necessita.

El més llegit

I després